U GVOZDU IMA 2313 STANOVNIKA I 3128 BIRAČA, KOJI SU OSIGURALI PUPOVCU PRIMAT

0
1026

U općini Gvozd, na području grada Vrginmosta, naš portal je proveo istraživanje u svezi broja birača i biračkih spiskova, a zbog pritužbe birača hrvatske nacionalnosti zbog sumnje u namještanje izbora. Izbori su održani zbog neizglasanog proračuna i izbora načelnika općine. Do 2000. godine u toj općini su Hrvati bili zastupljani u gotovo istom broju kao i Srbi, s preko 1600 stanovnika, od kojih je sada ostalo samo oko 800 stanovnika, što je očit pad zbog neravnopravnog položaja u općini prilikom zapošljavanja i sudjelovanja u političkom radu općine. Iako se i manji broj Srba iselio, ipak su Hrvati u svojoj vlastitoj zemlji dovedeni u položaj nacionalne manjine.gvozd1

U općini je prema popisu stanovnika 2313 stanovnika. 230 stanovnika su djeca, od kojih je tek 20 punoljetno te pohađaju fakultet. U biračke spiskove je upisan 3128 birač, što predstavlja totalni nesrazmjer s brojem stanovnika. Ako u te ubrojimo raseljene i one u koji žive u Srbiji, broj glasača opet nije logičan. 815 birača iz ovog izvještaja itekakva su prevaga u općini. Hrvati su dobili 3 vijećnika HDZ-a, u toj raspodjeli 3 vijećnika dobio je i SDP i 7 Pupovčev SDSS.

U općini je 800 Hrvata, a kako vidimo baš fantomski broj birača, koji ne žive u općini napravio je znatnu političku prevagu na terenu. Kada bi o sudbini općine odlučivali samo oni koji i žive na terenu, politička situacija bi sigurno bila drugačija. Iz SDP tabora u vijeće su, prema našem izvoru, ušla dva umjerena Srbina i jedan Crnogorac, a nakon našeg pisanja skroz su maknuta u stranu dva bivša srpska terorista u redovima SDP-a Miličević i Dugošija, zaposlen u firmi Klemm Security.

Koliko je Vrginmost bio bitan Pupovčevoj kliki najbolje govori da su sam Pupovac i njegova desna ruka iz ovog kraja Boro Rkman, bili prisutni u oba kruga izbora u kojima se dijelila hrana i usjevi stanovnicima, baš poput Bandića u gradu Zagrebu.

Koliko je bitan Hrvatski narod pokazali su naši “domoljubi” na ovim izborima.

I.D.
HOP portal