EKSKLUZIVNO: HANŽEKOVIĆ ODGODIO PARNICU ZBOG TEŠKE BOLESTI

0
2708

hanzekovic_450046s1Uskok je potvrdio da je Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu na daljnje postupanje proslijedio kaznenu prijavu malog dioničara Slobodne Dalmacije Hrvoja Šimića protiv većinskog vlasnika Europapress Holdinga (EPH) Marijana Hanžekovića i bivšeg vlasnika te medijske kompanije Ninoslava Pavića zbog navodne zlouporabe tržišta kapitala, utaje poreza i zlouporabe povjerenja u poslovanju prilikom preuzimanja EPH i objavljivanja ponude za Slobodnu Dalmaciju.

Osim Hanžekovića i Pavića, Uskoku su prijavljeni i Peter W. Imberg, predstavnik njemačkog WAZ-a, bivšeg suvlasnika EPH, tvrtke Heta Asset Resolution Hrvatska, Hanza press i članica te tvrtke Maja Šilihard koje se tereti da su u procesu preuzimanja EPH i Slobodne Dalmacije, između ostaloga, »zlouporabom povjerenja u gospodarskom poslovanju« oštetili EPH i vjerovnike te tvrtke za iznos ne manji od 32,7 milijuna kuna.

Marijan Hanžeković nekoliko dana kasnije od samog saznanja o pokretanju istrage  zbog bolova je  žurno napustio Rim u kojem je bio sudionik  godišnje skupštine Trilateralne komisije. U Zagrebu je  hitno operiran. O hitnosti zahvata svjedoči  činjenica da Marijan Hanžeković zbog hitnosti slučaja liječenje nije stigao potražiti na jednoj od svjetskih klinika, nego je operativnom zahvatu podvrgnut u zagrebačkom Institutu za tumore, zbog malignog tumora gušterače.

Naš portal saznaje da je sutrašnja rasprava na Općinskom sudu u Zagrebu, zakazana u 9 sati,  otkazana zbog bolesti Marijana Hanžekovića. I time se potvrđuje ozbiljnost situacije oko samog Hanžekovića i njegove bolesti. Ako tome dodamo da bivši prvi bankar Hrvatske, Franjo Luković preuzima EPH, sve činjenice oko Hanžekovića i  njegove bolesti poprimaju veliko značenje, jer bankari koji su krojili sudbinu Jugoslavije i prekrojili Hrvatsku za svoj interes sada panično postavljaju Lukovića na mjesto Hanžekovića kako bi i dalje osigurali zacementirano stanje u zemlji. Naravno u svoju korist. Nakon naših otkrića oko Zagrebačke banke, trebalo je zacementirati medije u svezi same istrage oko banke, pa se odjednom Luković, baš kao i prije Hanžeković predstavljaju kao stručnjaci za medije i preuzimaju vodeće medije. U zaštiti svojih interesa.

HOP portal