JNA KULTURA: BABIĆ I BITORAJAC ISKORISTILI PORTAL ZA PSOVKE

0
2888

Sasvim razulareni Rene Bitorajac nastavlja prostačko-divljačka pljuvanja po Hrvatima i Hrvatskoj, ovoga puta direktno preko Indexa. Matija Babić je od nekadašnjeg glavnog urednika 24 sata “avansirao” do glavnog urednika Indexa, a oba portala i dan-danas nose njegov pečat: senzacionalizam i loše novinarstvo koje prelazi granicu svakog ukusa. Ta sprega vidljiva je i u podržavanju Bitorajca i uopće nije iznenađujuća. Bitorajčev bliski rođak je general JNA Mamula, a Babić sam je sin oficira JNA. Tako je Babić naravno podržao “ugroženog i uvrijeđenog” Bitorajca, koji je svojim diletantskim videom nedavno zaprljao čitavu Hrvatsku, a što mu se naravno, mora dopustiti – sve u ime demokratskih  i navodnih umjetničkih sloboda. Nakon tog diletantskog prvog videa koji više govori o netalentiranosti svog tvorca, nego o Hrvatskoj ili Hrvatima, a koje Bitorajac ni pod razno ne može smisliti – Bitorajac kreće u novi “projekt”. Usprkos sve medijske pažnje i utjehe koju je Bitorajac dobio za salve mržnji ispaljene prema vlastitoj domovini, kojoj može zahvaliti svoju karijeru – Rene je sada snimio novi video u kojemu sam sebe psuje, i to točno 6 puta. Radi se o najgrubljim i najsočnijim psovkama koje preko Indexa slobodno haraju internetom. Bitorajac je na ovaj način pokazao kakav primjer daje svojoj maloljetnoj djeci psujući kao zadnji klošar i nasilnik. U svrhu zaštite njegove vlastite djece, nadam se da će on sam pokazati trun roditeljske odgovornosti i ukloniti taj video s interneta kako njegova djeca ne bi vidjela kakav je odurni prostak njihov vlastiti otac. Gdje je reakcija pravobraniteljice za djecu?!

Dakle, glumac Rene Bitorajac je u tom svom videu (kojeg će vjerojatno ponovno nazvati sarkazmom, ironijom ili nedajbože umjetničkom slobodom) u trajanju od točno 1 minutu i 15 sekundi, uspio čak 6 puta sočno opsovati mater sam sebi i hračnuti u kameru. To je vrhunac glumačkog i umjetničkog umijeća poznatog glumca?! Ovo medijsko i koordinirano promoviranje prostakluka, divljaštva i nasilja koje kao da je došlo direktno iz šume, provodi i Aco Stanković u svojim nedjeljnim emisijama u kojima je ugostio zapišivača hrvatskog grba i samozvanog performerskog umjetnika Labrovića, a nedavno i Kurspahića, istetoviranog glumca i kazališnog redatelja koji je studirao čitavih 10 godina. 

U Hrvatskoj se, protivno njezinim stoljetnim kulturnim postignućima i bogatoj kulturnoj i umjetničkoj tradiciji, u ime “suvremenosti” instalirao oblik izražavanja koji nije ni malo umjetnički, ali koji pod krinkom umjetnosti u javnost plasira samo krajnji prostakluk, dilentantizam, bezobrazluk, nasilje i mržnju prema Hrvatima i Hrvatskoj. Za takve ironije, performanse i amaterizme se troši ono malo novaca koje kultura dobiva iz državnog proračuna, takvu unakaženu “umjetnost” plasira hrvatska država pod svoju. Radi se o uličarima, bukačima i aktivistima za svoj vlastiti džep i njihovoj nakaznoj promociji. Njih i njihove uratke ćete lako prepoznati po tetovažama, psovkama i JNA porijeklu – od Stankovića pa do psovača Bitorajca.

bitorajac prostak bitorajac prostak1

Ovaj sramotni uradak medijske pažnje gladnog Bitorajca nećemo objaviti na našem portalu, jer ne želimo širiti prostakluk, ali objavljujemo dvije slike izdvojene iz videa u kojima Bitorajac (sam sebi) prijeti, sočno i divljački psuje te jednako sočno i odurno hračka prema kameri. Hoće li i ovog puta HND reagirati kao što je reagirao na prostakluk Babića prema svecu Leopoldu Mandiću?

Ingrid Runtić

HOP portal

Vezani članci:

http://hop-portal.com/2015/10/skandal-stankovic-i-hrt-uzdizu-prostake-labrovica-i-frljica-dajuci-im-medijski-prostor/

http://hop-portal.com/2016/05/kurspahic-studirao-10-godina-a-dijeli-lekcije-o-vukovaru-i-tudmanu-ministru/