HOP

JNA KULTURA: BABIĆ I BITORAJAC ISKORISTILI PORTAL ZA PSOVKE

Sasvim razulareni Rene Bitorajac nastavlja prostačko-divljačka pljuvanja po Hrvatima i Hrvatskoj, ovoga puta direktno preko Indexa. Matija Babić je od nekadašnjeg glavnog urednika 24 sata “avansirao” do glavnog urednika Indexa, a oba portala i dan-danas nose njegov pečat: senzacionalizam i loše novinarstvo koje prelazi granicu svakog ukusa. Ta sprega vidljiva je i u podržavanju Bitorajca i uopće nije iznenađujuća. Bitorajčev bliski rođak je general JNA Mamula, a Babić sam je sin oficira JNA. Tako je Babić naravno podržao “ugroženog i uvrijeđenog” Bitorajca, koji je svojim diletantskim videom nedavno zaprljao čitavu Hrvatsku, a što mu se naravno, mora dopustiti – sve u ime demokratskih  i navodnih umjetničkih sloboda. Nakon tog diletantskog prvog videa koji više govori o netalentiranosti svog tvorca, nego o Hrvatskoj ili Hrvatima, a koje Bitorajac ni pod razno ne može smisliti – Bitorajac kreće u novi “projekt”. Usprkos sve medijske pažnje i utjehe koju je Bitorajac dobio za salve mržnji ispaljene prema vlastitoj domovini, kojoj može zahvaliti svoju karijeru – Rene je sada snimio novi video u kojemu sam sebe psuje, i to točno 6 puta. Radi se o najgrubljim i najsočnijim psovkama koje preko Indexa slobodno haraju internetom. Bitorajac je na ovaj način pokazao kakav primjer daje svojoj maloljetnoj djeci psujući kao zadnji klošar i nasilnik. U svrhu zaštite njegove vlastite djece, nadam se da će on sam pokazati trun roditeljske odgovornosti i ukloniti taj video s interneta kako njegova djeca ne bi vidjela kakav je odurni prostak njihov vlastiti otac. Gdje je reakcija pravobraniteljice za djecu?!

Dakle, glumac Rene Bitorajac je u tom svom videu (kojeg će vjerojatno ponovno nazvati sarkazmom, ironijom ili nedajbože umjetničkom slobodom) u trajanju od točno 1 minutu i 15 sekundi, uspio čak 6 puta sočno opsovati mater sam sebi i hračnuti u kameru. To je vrhunac glumačkog i umjetničkog umijeća poznatog glumca?! Ovo medijsko i koordinirano promoviranje prostakluka, divljaštva i nasilja koje kao da je došlo direktno iz šume, provodi i Aco Stanković u svojim nedjeljnim emisijama u kojima je ugostio zapišivača hrvatskog grba i samozvanog performerskog umjetnika Labrovića, a nedavno i Kurspahića, istetoviranog glumca i kazališnog redatelja koji je studirao čitavih 10 godina. 

U Hrvatskoj se, protivno njezinim stoljetnim kulturnim postignućima i bogatoj kulturnoj i umjetničkoj tradiciji, u ime “suvremenosti” instalirao oblik izražavanja koji nije ni malo umjetnički, ali koji pod krinkom umjetnosti u javnost plasira samo krajnji prostakluk, dilentantizam, bezobrazluk, nasilje i mržnju prema Hrvatima i Hrvatskoj. Za takve ironije, performanse i amaterizme se troši ono malo novaca koje kultura dobiva iz državnog proračuna, takvu unakaženu “umjetnost” plasira hrvatska država pod svoju. Radi se o uličarima, bukačima i aktivistima za svoj vlastiti džep i njihovoj nakaznoj promociji. Njih i njihove uratke ćete lako prepoznati po tetovažama, psovkama i JNA porijeklu – od Stankovića pa do psovača Bitorajca.

Ovaj sramotni uradak medijske pažnje gladnog Bitorajca nećemo objaviti na našem portalu, jer ne želimo širiti prostakluk, ali objavljujemo dvije slike izdvojene iz videa u kojima Bitorajac (sam sebi) prijeti, sočno i divljački psuje te jednako sočno i odurno hračka prema kameri. Hoće li i ovog puta HND reagirati kao što je reagirao na prostakluk Babića prema svecu Leopoldu Mandiću?

Ingrid Runtić

HOP portal

Vezani članci:

http://hop-portal.com/2015/10/skandal-stankovic-i-hrt-uzdizu-prostake-labrovica-i-frljica-dajuci-im-medijski-prostor/

http://hop-portal.com/2016/05/kurspahic-studirao-10-godina-a-dijeli-lekcije-o-vukovaru-i-tudmanu-ministru/