IGRE OKO DODIKA I USTAŠA SKREĆU POZORNOST SA SLUČAJA INA-e U HRVATSKOJ I POKRADENIH BANAKA U RS

0
1037

“Ako me pita (Karamarko) na čemu je nastala RS, onda ću mu reći da je nastala u želji srpskog naroda da se obrani od ideologije ustaštva koja je 500 tisuća Srba odvela u Jasenovac, a Karamarko nastavlja tu vrstu politike u samoj Hrvatskoj. RS je nastala na uvjerenju da Srbi imaju pravo na život i slobodu i na činjenici da se na taj način rješava pitanje odnosa Srba i Hrvata koji su kroz povijest uvijek bili suprotstavljeni”, rekao je Dodik.

‘Zaista je nevjerojatno da netko kao što je Milorad Dodik, osoba koja ne priznaje genocid u Srebrenici, a koji se dogodio praktično jučer, javno govori o načinu kako bi Hrvati, Srbi i Bošnjaci trebali razvijati svoje odnose. Upravo javni diskurs kojim se koristi Milorad Dodik potiče relativizaciju srpskih zločina u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, a Hrvatsku konstantno pokušava dovesti u vezu s ustaškim režimom. Pozivam Milorada Dodika da, ako se zaista želi posvetiti razvoju ozbiljnog dijaloga, ne dovodi u pitanje istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka u onom dijelu Bosne i Hercegovine kojeg su nazvali Republika Srpska.’- odgovorio je Tomislav Karamarko.

Ovaj ping-pong nije nastao u Kini, već na brdovitom balkanu ili regionu ili u srednjoeuropskoj Hrvatskoj, a u biti služi za odvlačenje pažnje s kriminala. Tomislav Karamarko je prozvan zbog žene, njezinih poslova, 60.000 eura na relaciji INA-MOL, pogodovanjima, a Dodik, prepun afera u zadnje vrijeme, ima problem;  Banka Srpske ide u likvidaciju; javni sektor gubi milijune KM … Oduzeta dozvola Banci, zbog nemogućnosti namirenja svih povjerilaca u “Bobar banciu likvidaciji… I tko o čemu… on o ustašama. Kada god se kriminal spomene, neokomunisti navale na Pavelića. 

O čemu se zapravo radi?

Ako se dublje zaore u INA-u, a ne samo o pogodovanjima Ani Karamarko, doći ćemo do prodaje Bijelih noći, naftnih nalazišta u Siriji, čudnih prodaja udjela još od vremena Račana i Linića i saznati konačno tko se krije iza skrbničkih računa u INA-i,  te zašto Zagrebačka banka ima skrbnički račun za INA-u. To svakako ne može ići dalje i priča mora stati, jer svi imaju ruke u pekmezu. I brže bolje je tzv. nacionalizam s jedne i druge strane pušten iz boce preko plaćeničkih medija. S jedne strane Dodik, a s  druge Karamarko. Jedan i drugi “BRANE” nacionalne interese…I baš Ana Karamarko je radila 9 godina u EPH u Beogradu, braneći nacionalne interese.skrbnik

Koji je novinar postavio pitanje Karamarku u vezi tog podatka? Koji je novinar postavio pitanje oko skrbničkih računa INA-e? Dapače, novinar Kardum i bratija tumače da INA nije strateška kompanija! Za čije interese? Kada bi u INA-u bio vraćen pokraden novac zadnjih 20 godina, bi li onda INA bila strateška kompanija? Dodiku odgovara priča o nacionalizmu, jer na taj način prestaje priča o pokradenim bankama u RS. Nisu li banke pokradene na isti način kao i u Hrvatskoj? Tko je pokrao banke? Četnici? Ustaše? Ili komunistički vlastodršci iz Jugoslavije?

Zazivanje noža, sukoba i mržnje ima isti cilj: prikrivanje pljačke.

HOP portal