STVORILI SMO JNA HRVATSKU SA SAO KRAJINA NOVINARSTVOM I KULTUROM

0
1283

Ako rezimiramo stanje hrvatske države u zadnjih 16 godina, od smrti prvog predsjednika, dolazimo do zaključka da smo državu stvorili zbog onih koji su nas tlačili u Jugoslaviji.

Denis-KuljišOvu državu možemo nazvati JNA Hrvatska jer iz svakog grma izlijeće poneki tatin i mamin sinčić nastao na ljubavi oficira JNA, besplatnog stana i lagodnog života. Tako smo stvorili JNA novinarstvo koje je još u doba Tuđmana utemeljila Jelena Lovrić, Mira Štula i Miroslav Lazanski. Lovrićka je poznata po lobiranju za JNA tenkove po Hrvatskoj, onih istih tenkova koji su gazili, ubijali i rušili sve stvoreno ljudskom rukom. Za nagradu je u oslobođenoj Hrvatskoj dobila svoje mjesto u novinarstvu. JNA Hrvatska izmislila je i Matiju Babića koji se danas svemu izruguje, krade, a za to dobiva humanitarni rad. Pupovac se pobrinuo da odnosi između Hrvata i Srba padnu na najnižu razinu i za to je dobio čin pukovnika hrvatske vojske te proračun srpskog SNV-a od 2-7 milijuna kuna godišnje. Glavni kolumnist u Hrvatskoj je Denis Kuljiš, mimo kojeg ne prolazi niti jedna informacija, a toliko silno je pametan da ga nitko ne razumije što govori. Od te silne pameti koju nam nesuvislo prodaje, a koja je genetski povezana sa JNA kadrom njegovog oca, nitko nema koristi osim njega samog. Ako ga kojim slučajem u nekoj emisiji spojimo sa Gjenerom, mogli bi takvu emisiju nazvati Hrvatski JNA Freak Show. U zabavnom programu dominira također JNA kći Danijela Trbović, koja je još jedino zabavna JNA kadru. Zaista šteta što je propala njezina veza s Frljićem jer je to bio začetak najvećeg procvata JNA kulture u “regionu”.

frljic.kalašnjikov333x227Što se tiče kulture, imamo elitu sačinjenu od kustosa i povjesničara umjetnosti koji u nedostatku bilo kakvog talenta i sposobnosti pribjegavaju radije JNA kulturi u kojoj živimo kao u zatvoru jer tek svakih četvrt stoljeća imamo prilike vidjeti zasebne retrospektivne izložbe velikana hrvatske likovne umjetnosti kao Crnčića, Medovića ili Bukovca. Meštrovića doduše imamo prilike vidjeti nešto češće, uz gašenje i paljenje svjetla na izložbi kao da je redukcija struje. Još samo fale redovi za deterdžent iz Titovog vremena. Ti dubokoumni pametnjakovići se tako nečeg nisu sjetili kada su postavljali Rodina u Zagrebu, jer bi vjerojatno Francuzi mislili da su stvarno došli u zemlju totalnih primitivaca. Uz njih, tako silno pametne, razvila se jedna prekrasna JNA kultura čiji predvodnik je zapišavač Labrović koji valjda zapišava da bi Zagrebačka čistoća imala što čistiti nakon njega.  Sjećam se i predivnog likovnog ostvarenja nove kulturne elite, vjerojatno posuđene iz beogradskog pašaluka u kojem još ni kanlizaciju nisu napravili kako spada, Mirona Milića, koji je u svom vrhunskom djelu vrijedan postave u Versaillesu te smo sretni što nas je prosvijetlio svojom poznatom izrekom s njegovog murala: “igrali smo se rata jer je bilo zdravo da smo više na zraku”. Diplomacija nam je postala JNA plemstvo, a neki novinari i političari skrivaju svoje pravo prezime kao npr. Zoran Šprajc ili Podolnjak pa su tako postali JNA celebrity. Zvijezda našeg glumišta Bitorajac, unuk generala Mamule usavršio je psovačke vratolomije i pjesničko pljuvanje po Hrvatima po spisku.

bitorajac prostak labrović Miron Milić

 

skrbnikU medijskom prostoru HRT-a razvili smo analitičare i privrednike koji prvo nešto u privredi unište, a onda su poslije glavni na televiziji objašnjavajući nam kako je to propalo samo po sebi. Tako nam na dalekovidnici kratkovidne pameti stalno sole pamet Stern, Mesić, Valentić, Granić koji nam pomoću nekakvih idiotskih neokomunističkih i ekonomskih JNA analiza objašnjavaju kako je dobro što je vlast uništila sve banke, a narod platio 86 milijardi štete, kako je dobro što smo prodali naftna postrojenja u Siriji i Rusiji i tako uništili INA-u, kako je dobro što je pokraden DUUDI te da će nas sve na kraju spasiti Putin, preobraćeni kršćanin i bivši KGB-ovac koji će sve upropašteno jeftino kupiti. Ako nam nešto nije jasno u medijskom prostoru, to će nam svakako moralno i etički pojasniti Saša Leković, šef HND-a kojem je vrijeđanje hrvatske himne satira, jer je on sam ipak JNA sinek, izdanak vojske koja je rušila i uništavala sve pred sobom. To što on ne uspije objasniti, objasnit će nam Rakićkina ekipa za kontrolu medija koja će nas satirički raditi budalama i razjasniti nam kako svetac Mandić smije biti govedina u “satiri” Matije Babića.

Da rezimiramo; 17.000 vojnika i civila poginulo je u ovoj državi, 250 crkava je srušeno u ovoj državi uz 35 milijarde štete koju je počinila JNA vojska i komunistički lopovi, da bi u medijima i na polugama vlasti i dalje bio JNA kadar. Zoran Milanović, vođa druge najveće stranke, iz svog doma u Krajiškoj nas naziva slučajnim narodom, iako je za vrijeme rata sam zbrisao tisućama kilometara daleko od Hrvatske. Uz ogromne žrtve smo stvorili Hrvatsku za JNA udbaški kadar da bi danas mogli pisati satiru, a oni isti u miru i dalje mogli pljačkati narod, brisati mu tradiciju, prekrajati njegovu prošlost i postrojavati ga uz kontejnere. 

Igor Drenjančević

HOP portal