Edukacija za poduzetnike-Stručno vođenje selekcijskog postupka

0
1041

 

zaposli se šareni manji

Ustanova za obrazovanje odraslih Vimal u suradnji sa konzultanticom za ljudske resurse Mirtom Škaljac organizira edukaciju pod nazivom Stručno vođenje selekcijskog postupka dana 04,06,2015 u Zagrebu, Križna cesta 18.

Edukacija je namjenjena poduzetnicima koji žele naučiti kako stručno voditi selekcijski postupak od početka do kraja. Na edukaciji će polaznici naučiti kako napisati dobar oglas za posao, kako napraviti CV selekciju, kako voditi profesionalan intervju, te kako mjeriti koji je najbolji kandidat.

 

Zašto ste organizirali edukaciju baš na tu temu?

Tijekom dugogodišnjeg rada sa malim i srednjim poduzetnicima primjetila sam koliko su mali, a često i srednji poduzetnici prepušteni sami sebi što zbog nedostatnih budžeta da plate stručnjaka koji će im raditi selekciju zaposlenika, što od stava da oni sami za sebe mogu zaposliti najbolje ljude. Međutim, oba razloga ih često dovedu u situaciju da su zaposlili krivog čovjeka i da su nezadovoljni. Nije samo „kriva selekcija“ ono što dovodi do neispunjenih očekivanja, ali je najčešće prvi i osnovni razlog.

 

Šta će polaznici naučiti na Vašoj edukaciji?

Ova edukacija osmišljena je u formatu radionice. To znači da će polaznici prvenstveno raditi na praktičnim primjerima. Kroz cjelodnevnu radionicu proći će od konkretne analize radnog mjesta, pisanja oglasa, stručno vođenog intervjua, izrade matrice potrebnih i ispunjenih uvjeta zapošljavanja, od stručnih kompetencija, vještina, znanja, preko pojedinih dimenzija ličnosti pa do konačne jednadžbe prednosti i nedostataka kandidata. Zapošljavanje je proces i također jedan od najstresnijih faktora za čovjeka, te jedna od težih odluka poslodavca. S obzirom na  sve to, možemo zaključiti da je taj proces vrlo složen i da mu treba dati puno važnosti.

 

Zašto je edukacija namjenjena baš za poduzetnike?

Grupa s kojom radim je mala, do maksimalno 15 polaznika zbog koncepta rada koji sam spomenula. I onda, ako u istu grupu stavim i one iz velikih i malih organizacija, tema se može jako raširiti što neće davati željene rezultate. Moj cilj je da polaznici razmjene iskustva, da uče jedan od drugog, da im dam konkretne alate s kojima će u budućnosti raditi selekciju. Mali i srednji poduzetnici imaju specifične potrebe i probleme pri  selekciji i zapošljavanju. Čisti primjer je atraktivnost rada u nekoj velikoj firmi koja je razvikana ili u nekoj maloj firmi za koju nitko niti nezna. No, ako već u startu poduzetnik napiše profesionalan oglas, time će privuči i veći broj kandidata  i kvalitetnije kandidate. To je samo jedan primjer, a ima ih mnogo mnogo više.

 

Kako da se zainteresirani prijave na edukaciju?

Prijave idu svim kanalima. Putem telefona, putem maila, putem facebooka, linkedin-a, putem naših partnera. Kako je kome jednostavnije, brže i bolje. Više informacija o nama možete dobiti na linku:

http://www.vimal.eu/seminari/seminar-strucno-vodenje-selekcijskog-postupka-know-how-za-male-i-srednje-poduzetnike

[email protected] ili 091/ 891 05 94