‘SLOBODNA HRVATSKA’ NOVI PROJEKT STOJIĆA I MARGETIĆA NAKON PROPASTI ŽIVOG ZIDA

0
1325

Hrvatska je zemlja koja proizvodi pokrete i stranke, ali vrlo malo novih tvornica i radnih mjesta. Mlade snage su shvatile kako do kruha bez motike i okreću se aktivističkom radu preko udruga i stranka. Čak 47 udruga siše naš proračun, a stranaka je gotovo 200. Kada bi netko normalan propratio situaciju, shvatio bi koliko smo nenormalno društvo stvorili. Danas, ove subote, stranka Slobodna Hrvatska protestirala je protiv vlasti, poglavito Oreškovića, koji je u 2 mjeseca postao svemu kriv.  Slobodna Hrvatska patetično zvuči kao i Slobodna Dalmacija, pa se ovo ime povezuje sa komunističkim metodama biranja imena. Na samom skupu nije se puno pametnog čulo, osim one komunističke poštapalice, “neće proći”, jer govornici malo znaju o korijenu krize, te halabuče isključivo iz već unaprijed zadanih razloga, smjene Oreškovića.

Orešković smeta kao jedina instanca američkog utjecaja, koja se još drži pred ruskom okupacijom zemlje. Ruske kompanije skrivene pod austrijskim tvrtkama kupuju otočiće i okolicu Trogira, a pokušavaju ovladati od Dubrovnika do Rijeke. Ali svima su Amerikanci mrski neprijatelji. Tako je i GMO problem, iako ga uopće nema.

Da su “Slobodni Hrvati” nešto vrijedili, srušili bi Sinčića, famoznu Palfi i Pernara, ali nisu uspjeli, a sada nam nude muda pod bubrege, kao da su upravo oni spas za zemlju. Zanimljivo je da svi vodeći mediji prenose ovaj beznačajan skup pedesetak ljudi, stranke koja nije u parlamentu, kao  bitnu vijest. Na taj način stvara se novi MOST, novi Živi zid koji će samo spasiti svoje džepove i nove nesvršene studente. Bili su uz Sinčića, znali su za sav njegov kriminal, ali su progovorili tek kada je Sinčić izgubio izbore, pa čak ni onda. Pokvareno.

Danas su oni neki novi zeleni, ekolozi i spasioci. Mediji moraju pronalaziti ovakve da se u zemlji stvori utisak kako će netko donijeti spas. Ali nije ga nitko donio. Svi su isti. KPJ je dobio dvije partije, SDP i HDZ, a ovo su njihovi podmlatci. Iste retorike i istog cilja – fotelje u Saboru.  Njihovo današnje aralaukanje na suncu budno su pratili Domagoj Margetić i Gordan Stojić, duboko involvirani u ovu novu spačku na političkoj sceni. Stojić je nekada bio medijski igrač Živog zida, dok je danas očito promotor otpadnika  Živog zida – slobodnozidaša (SH).

zivi-zid-i-sh

HOP portal