PANIKA PLJAČKAŠA HRVATSKE: Provala u auto šefa Vojne policije

0
1736

POTKRAJ prošlog mjeseca provaljeno je u automobil zapovjednika Vojne policije brigadira Tihomira Zebeca, doznao je Maxportal iz izvora u vrhu Ministarstvu obrane.vojna polcija, značka, spojka

Iz automobila su ukradeni dokumenti vezani za konkretne istrage koje Vojna policija provodi, a nestalo je i prijenosno računalo.

Prethodno su na službenom automobilu Glavnog stožera koje koristi brigadir Zebec izbušene sve četiri gume.

Neslužbeno smo doznali da je o provali u službeni automobil brigadira Zebeca i krađi tajnih dokumenta bilo riječi na razgovoru premijera Tihomira Oreškovića i ravnatelja SOA-e Danela Markića.

Zanimljivo je da je brigadiru Zebecu ukradena i značka Vojne policije broj 0001. Nekoliko dana kasnije značka Vojne policije koju je dužio brigadir Zebec našla se na internetskoj prodaji.

Početna cijena bila je 1 (jedan) euro, a u trenutku pisanja ovog teksta premašila je cijenu od 1000 eura koliko je za značku brigadira Zebeca ponudio kupac iz Njemačke.

Problemi za brigadira Zebeca, osim krađe povjerljivih dokumenata, leže i u činjenici da je koristio automobil koji  po zakonu nema 24 sata raspolaganju pa je bilo teško izvesti očevid a da se njega ne ulovi u prekršaju.

Zato je potraga za ukradenim dokumentima (i značkom) kasnila nekoliko sati koliko je trebalo za promijene sve četiri gume na službenom  automobilu Vojne policije.

izvor maksportal Marko Marković

HOP portal