Babić: Deklaracija potpisana na dan kad je Puniša Račić 1928. godine u skupštini izvršio atentat na Stjepana Radića

0
2974

Aktivno sam sudjelovao u svim razdobljima, od 1973. do 1995. godine u stvaranju, obrani i medjunarodnom priznanju hrvatske države. Kroz sve te godine bio sam vodjen dubokim uvjerenjem u sjajnu budućnost Hrvatske. Tada sam bio čvrsto uvjeren da ćemo mi Hrvati znati voditi, razvijati i dobro urediti svoju državu. Nažalost, sve ovo sto nam se dogadja u zadnjih nekoliko godina na političkoj pozornici kod mene izaziva opravdan pesimizam za budućnost naše domovine Hrvatske.

HDZ-e, koji je stvorio Dr. Franjo Tudjman, vise ne postoji, ali isto, u ovom trenutku ne postoji ni drugs domoljubna stranka koja bi u kratkom vremenu mogla zamijeniti HDZ-e i preuzeti njegovu prvotnu u obrani hrvatskih nacionalnih i državnih interesa, koji su danas ugroženi jednako, ako ne i vise, nego 1990. i 1991. godine. Mi Hrvati pokazali smo se neustrašivi i nepobjedivi u Domovinskom ratu. Neprijatelji i protivnici postojanja samostalne hrvatske države, odlučili su se stoga na unutarnje potkopavanje Hrvatske. Huligansko divljanje u St. Etienneu sastavni je dio stogodišnjeg programa oduzimanja prava nama Hrvatima na našu slobodnu i samostalnu državu. No, to je samo vanjska i otvorena manifestacija rušenja hrvatske države.

Daleko opasniji koraci i inicijative protiv Hrvatske poduzimaju se tajno i daleko od očiju javnosti. Primjer rezultata tajnog rušenja Hrvatske kao države hrvatskog naroda je i današnja
Deklaracija o suradnji o pravima srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji, koju su potpisali hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarovic i srpski premijer Aleksandar Vucic. To je nova Riječka rezolucija iz 1905. u kojoj su Srbima u Hrvatskoj obećana prava koja su bila daleko iznad postotka srpske manjine u Hrvatskoj

Današnja Deklaracija je otvaranje vrata Srbiji za članstvo u EU, sto će svim stanovnicima Srbije širom otvoriti vrata Hrvatske tj. novog “bratstva i jedinstva”. Nadam se da Kolinda Grabar-Kitarovic neće ući u povijest kao novi Trumbic i Supilo, iza kojih je tada stajala Velika Britanija, kao sto iza gospodje Grabar-Kitarovic danas stoji SAD.

Najtragičnije od svega je činjenica da je Deklaracija potpisana na dan kad je terorist Puniša Račić 1928. godine u Beogradskoj skupštini izvršio atentat na vodju hrvatskog naroda Stjepana Radića i zastupnike Hrvatske seljačke stranke. Tko je savjetovao predsjednicu Republike Hrvatske savjetovao da bas na današnju 88. godišnjicu strahovitog zločina u Beogradu potpise novu Deklaraciju o pravima Srba u Hrvatskoj, koja će im u budućnosti biti pravna podloga za novi rat protiv Hrvatske.

Hoće li medjunarodno krugovi uz pomoć Kolinde Grabar Kitarovic uspjeti napraviti ono sto im nije uspjelo preko Ive Josipovica? Zašto sada šute hrvatski domoljubi? Zašto se ne oglase hrvatski branitelji? Hrvatska predsjednica može jednim potpisom obezvrijediti njihove goleme žrtve u Domovinskom ratu.

Antun Babić