BRITANSKOM ‘NE’ UNIJI OTVARAJU SE VRATA RUSKOJ DOMINACIJI U EU

0
1190

milošević suđenje dok1.

Odlazak Britanije iz Unije?

Proglašenjem embarga na naoružanje za sve zemlje bivše Jugoslavije, Milošević je snabdijevao svoju velikosrpsku vojsku s velikim količinama naoružanja (uz one postojeće JNA i TO) i to u Londonu i Tel Avivu. Uz već poznate činjenice o tijeku Domoviskog rata, ovi dokumenti predstavljaju dokaz kako se i na koji način nabavljalo oružje za srpske dobrovoljce koji su ubijali po Hrvatskoj. Kupovalo se u Londonu, a tezgarilo preko Beča. To je pravi razlog zbog kojeg je Velika Britanija u vijeću UN-a godinama oklijevala dati svoj pristanak dizanju embarga koji je Hrvatsku gotovo koštao glave. Novac i profit, kao i uvijek. Pupovca se isto povezuje s Britanskim tajnim službama. Kada ovakve podatke pročitamo logično je željeti da Britanija izađe iz Unije. No što se krije iza svega?

Velika Britanija je porezna meka. Ako želite otvoriti tvrtku u Britaniji to nije nimalo teško i košta svega 100 eura. Dobivate papire za offshore tvrtku, te ako još želite i osobu koja se javlja u vašoj tvrtci i glumi ured, tada vas sve to stoji 50 eura više. Dvije godine ste mirni bez PDV-a na manjoj dobiti,a nakon dvije godine možete zatvoriti tvrtku i otvoriti novu.  Pogodnosti takvog poslovanja privuklo je mnoge u Britaniju. Jedina od kartica koja nema IBAN, a kojom možete poslovati na bankomatima, bez straha od ovrha je Monesa, sa sjedištem u jednoj kući preko puta britanskog premijera. Ovaj vid liberalizma itekako smeta vodećim europskim ekonomijama, jer je znatno manje rigorozan.

Na drugoj strani Njemačka lobira za ukidanje sankcija Rusiji, ulazi u neke kapitalne projekte oko cjevovoda sa Rusima i preuzima primat u EU. Iako ekonomski moćna, Njemačka je politički uvijek dva koraka iza Britanaca. Trvljenje s Britancima  sve više dolazi do izražaja. Kada tome dodamo jaku rusku diplomaciju, koja ruši EU projekt, sve više dolazi do izražaja neki novi EU projekt.

Ruska diplomacija uspjela je u prvoj fazi preko Orbanove Mađarske poprilično ugroziti EU projekt, sirijskim izbjeglicama preplaviti EU nezadovoljstvom i britanskim izlaskom potpuno ugroziti put EU. Sjedište ruskog kapitala za naš dio EU je u Sloveniji. Iz nje se koordiniraju sve akcije ovladavanja Unijom na istoku. Generator svih ruskih kriza prema EU je Srbija. Zato je po ruskom nalogu i njemačkom lobiranju iz Haaga pušten Vojislav Šešelj. Ako ruska priča ovlada britanskim medijskim prostorom kao nogometom, Britanija će pokrenuti cijelu zapadnjačku krizu.

Izlaskom iz unije Britanija gubi velike potpore u poljoprivredi. I ovako loš zdravstveni sustav bit će još ugroženiji. Funta se već ionako ubrzano mijenja za Euro ovih mjeseci zbog straha od njenog pada i time se umjetno izaziva kriza, koja bi mogla kulminirati izlaskom iz Unije. U tom trenutku zapravo narod pristaje na organiziranu pljačku, panično mijenjajući državnu valutu. Izlaskom Britanije iz EU pokrenuo bi se val nezadovoljstva u EU, mnoge druge ekonomije mogle bi zatvoriti vrata Uniji, a sama Britanija  raskomadati se na tri države. Sve to bi bilo jako korisno za Ruse i njihovo ovladavanje Unijom.

Pipci ruske privrede sve više se osjećaju i kod nas, za sada uglavnom skriveni iza austrijskog kapitala, tako da plan EU ekonomije sve više dobiva neki novi sadržaj u samoj Uniji.

Za Rusiju, sada blokiranu sankcijama od strane EU, pokriva Bjelorusija, na čijem terenu se odvijaju ruski poslovi, onemogućeni sankcijama Unije. Time sankcije zapravo i nemaju željeni učinak u Rusiji. Američka diplomacija htjela je jednom zauvijek podijeliti ruske i ostale europske odnose uništenjem ruske privrede, što je bio potpuno naivnan potez, imajući u vidu stoljetnu suradnju prvenstveno Njemačke i Rusije, a kako vidimo – pucanje odnosa u EU nastavljeno je i u Britaniji. Žrtva svega je Ukrajina. Poput Njemačke i Poljske prije 2. svjetskog rata, Ukrajina je žrtvovana za američki prodor u rusku zonu interesa,te je raskomadana i uništena. Ostavljena na nemilost ruskim snagama. Ruska diplomacija iz ukrajinske zone krenula je u diplomatsko osvajanje EU.

Rat ruske diplomacije uspio je na svoju stranu staviti moćne zemlje EU. Rušenjem Unije preko Britanije stvorio bi se potpuno novi poredak. U tom poretku Hrvatska bi se nalazila u velikoj opasnosti od srpske dominacije.

HOP portal