KELEMINEC: ‘I DALJE ĆU PJEVATI ‘EVO ZORE, EVO DANA’ I POZDRAVLJATI SA ‘ZA DOM SPREMNI’

0
5848

Zagreb, 28. 06. 2016.

MEDIJIMA

Od Prekršajnog suda u Koprivnici primio sam presudu da sam kriv što sam dana 19. veljače 2015. godine ispred zgrade „ Palače pravde „ u Koprivnici narušavao javni red i mir na način da sam pjevao pjesmu „ Evo zore , evo dana „ . Moram naglasiti da sam pjesmu otpjevao iz protestra jer su  me bez ikakvog povoda dva dana prije pokušali privesti iz Policijske postaje Koprivnica po nalogu sutkinje iz Prekršajnog suda u Koprivnici ,  ne radi nedolaska na sud , već radi davanja izjave koju sam mogao i ne morao dati , a postupak se vodi na Prekršajnom sudu u Gračacu upravo zbog navedene pjesme koja je puštena u Srbu .

Dragovoljac sam Domovinskog rata i u obranu Hrvatske išao sam sa sa pjesmom „ Evo zore, evo dana „ išao sam sa pozdravom Za dom spremni !

Tada sam bio spreman dati život za demokratski Hrvatsku, za slobodnu Hrvatsku u kojoj svatko ima pravo na svoje mišljenje, na svoje pjesme, za svoje političke stavove i ideologiju.

Optužni prijedlog Policijska postaja Koprivnica  podnjela je na temelju pritisaka komunističko – boljševičkih snaga koji mrze sve što je hrvatsko i priželjkuju novu Jugoslaviju i Veliku Srbiju.

Tragično  je da Policijska postaja u Koprivnici podlježe pritiscima onih koji su ubijali i progonili ljude samo zato što su imali različito mišljenje, a katastofa je da postoje suci koji i dalje sude kao da demokracija i sloboda različitog mišljenja ne postoji.

Stvorili smo Hrvatsku, mnogi su dali svoje živote , a oni koji su ubijali i palili po Hrvatskoj sa zastavama Jugoslavije i petokrakama slobodno šeću  po Kumrovcu, Brezovici i pričaju kako su oni antifašisti . Pričaju izmišljenu bajku  da nije bilo  antifašista,  da danas ne bi  bilo Hrvatske,  a pod tim oznakama  se ubijalo i rušilo po Hrvatskoj . Oni danas mogu pjevati svoje komunističke pjesme, a oni koji su se borili za Hrvatsku  zbog svojih pjesama su progonjeni.

Poručujem Policijskoj postaji Koprivnica da prekine progoniti one koji su stvarali Hrvatsku, poručujem sutkinji Dubravki Končar – Brodarić da ne sudi po političkim uvjerenjima i ideologiji jer  Jugoslavije i zločinca Tita  više nema !

Poručujem crvenim boljševicima da ću  i dalje pjevati „ Evo zore, evo dana „ , da će i dalje moj pozdrav biti „ Za dom spremni „ i da nema te sile koja mi to može zabraniti pa prema tome ovu presudu ne priznajem !

ZA DOM SPREMNI !

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik, Dražen Keleminec