ODBJEGLI PUPOVČEVI JATACI U HND-u OSNOVALI NOVU STRANKU IZ STRAHA OD NENADA VLAHOVIĆA

0
3789

Demokratski savez Srba (DSS), nova je  stranka srpske manjine u Hrvatskoj, održala je  u Novinarskom domu osnivačku skupštinu, nakon koje je stranačko vodstvo najavilo da će biti alternativa SDSS-u na idućim parlamentarnim izborima u 12. izbornoj jedinici. Već sama lokacija konferencije za novinare sve govori. Jedna minorna strančica u domu šefa HND-a Saše Lekovića, u kojem i Pupovac održava svoje konferencije za novinstvo glumi alternativu. Shvaćajući da vožd SDSS-a pada, Srbi umočeni u svakojake igre bježe od vožda i stvaraju “demokratsku stranku”. Sam vožd je pri kraju svojeg stolovanja, ne zaslugom ovih uhljeba, već bitkom koju Nenad Vlahović, jedini pravednik na političkom nebu Srba samostalno vodi protiv Pupovca, ustrajno dokazujući da je Pupovac korumpiran.

Panika zbog otkrivenih afera oko Pupovca, koje je opisivao glavni urednik HOP-a i Nenad Vlahović, a što je Vlahović potvrdio na sudu svojim svjedočenjem, uzbunilo je redove Pupovčevih poslušnika, koji su dobro znali što čini veliki vožd, kako mlatara državnim novcem bez pokrića i brže bolje osnovali podružnicu Pupovčevih poslušnika, kako bi Nenad Vlahović dobio što manje glasova sa svojom strankom SPS-m. Toj Pupovčevoj glumačkoj družini bitan je izgubljeni novac iz proračuna koji Pupovac nije uspio osigurati, a ne dobrobit Srba, jer Nenad Vlahović se bori za prava Srba bez ijedne kune! On želi suživot sa većinskim življem, a Pupovčevi puleni žele novac, svađu i podjele. I to naša država i danas podržava. Vlahović ne može niti sanjati da održi konferenciju za novinstvo u HND-u, ali strančica odbjeglih Pupovčevih poslušnika tako nešto može.  Ionako je HND prčija Saše Lekovića i njegovih jataka. 2000 “hrvatskih novinara” šute na cirkus koji provodi na naš račun neki srednjoškolski frazer Leković.

Na skupštini je stotinjak članova nove srpske stranke izabralo stranačko vodstvo i to uglavnom  iz redova bivših istaknutih članova SDSS-a. Za predsjednika stranke izabran je Jovica Radmanović, njegov zamjenik je dogradonačelnik Vukovara Srđan Milaković, a glavni tajnik Nebojša Manojlović.

-Prava Srba u Hrvatskoj nisu realizirana, nemamo strategiju razvoja ni opstanka. Politički predstavnici Srba u proteklom su razdoblju napravili neoprostive pogreške čuvajući samo stečene pozicije, no mi nećemo biti filijala nijednoj drugoj stranci – rekao je Radmanović,  pozdravljen burnim pljeskom članova nove stranke okupljenih u Novinarskom domu.

HND je očito postao velikosrpsko leglo, od kojeg ima korist ova šaka jada. I dok SOA konstatira da se u Hrvatskoj pojačava četnički pokret, usred HND-a dozvoljava se onim istima koji su desetljećima širili mržnju između Srba i Hrvata, da osnivaju nove pogone mržnje, a HND koji bi trebao biti izvanstranački, postaje leglo podjela i mjesto stvaranja stranaka.

I.D.

HOP portal