Veljko Milković je izumitelj iz Novog Sada koji je široj svjetskoj javnosti poznat po svom “dvostupanjskom mehaničkom oscilatoru” – prvom i jedinom dokazanom slučaju u povijesti znanosti da jedan stroj stvara VIŠAK – SUFICIT ENERGIJE!Ovako nešto se – po definiciji – smatra osnovom “Perpetuum mobile-a” ili vječne strojevi koja sama sebe pogoni i nikada ne staje; Da, znamo da ovakva tvrdnja djeluje krajnje nevjerojatno, ali Vas pozivamo da odvojite malo vremena i pogledate priložene znanstvene reference – brojna mjerenja koja ovo dokazuju. To je jedini način da se uvjerite, je li ovo zaista super revolucionaran izum koji mijenja temelj znanosti – ili samo još jedna tvrdnja bez osnove koju može svatko napiše, tim prije jer ovo otkriće obara važeće zakone fizike o održanju energije i zakon akcije – reakcije! Po svim, brojnim mjerenjima do sada izvršenim koeficijent djelovanja je preko 1 što znači – suficit energije! Možda zvuči malo neskromno ali ne i netočno – ovo je možda i najveće otkriće u povijesti znanosti. Jedini čovjek koji je napravio nešto slično bio je Nikola Tesla ( “kozmička energija”) ali je to sve zataškano i sklonjeno odmah poslije njegove smrti 1943 g. Zbog ovog otkrića, kolovoza 2014 god. grad Novi Sad službeno je podržao kanditature Veljka Milkovića za Nobelovu nagradu iz fizike.
Na slici vidite Milkovićev “dvostupanjski mehanički oscilator”, milkovic-generatorizum ravan znanstvenoj fantastici.Sa desne strane je klatno koje se povremeno mora zaljuljati – “doljuljavati” a sa lijeve strane je izlaz energije oko 12 puta veći od energije potrebne za “doljuljavanje” klatna! Kao što vidite, oscilator je krajnje jednostavne konstrukcije, i radi na bazi inercijski – gravitacijskih sila. Naravno, ovo nije Perpetuum mobile u klasičnom smislu shvaćanja jer bi uređaj morao raditi bez zaustavljanja sam od sebe – što nije slučaj i sam Milković to i ne tvrdi. Evidentan je energetski suficit koji oscilator daje – što je i najvažnije, i što potvrđuju apsolutno sva mjerenja do sada a bilo ih je mnogo – koeficijent djelovanja je uvijek preko 1! To je, ukratko, sva priča oko izuma stoljeća. Genijalne stvari su uvijek jednostavne. Mogućnosti primjene su praktično beskonačne, jer dovoljno je da proizvodi električnu struju jeftino (odnosno praktično besplatno) pa da nema kraja mogućnostima. Zamislite da se ovakvi uređaji redno postave – učinak bi bio da mala, zanemariva energija na ulazu poslije više multiplikacija – proizvede recimo struje koliko i najveća hidroelektrana!
Ovim otkrićem Milković daje novu paradigmu fizike odnosno znanosti općenito.Baveći se istraživačkim radom, posjeduje 114 izuma, od toga 40 objavljenih od kojih su neki u višegodišnjoj primjeni, i 29 odobrenih patenata. Napisao je 14 knjiga koje su prevedene na više svjetskih jezika i na temelju kojih je do sada snimljeno nekoliko igrano-dokumentarnih filmova. O svemu ovome možete detaljnije čitati preko priloženih linkova iz navigacije; NA DONJIM LINKOVIMA POGLEDAJTE NEKOLIKO ODABRANIH MEDIJSKIH NASTUPA G. Milković, KOJIH JE ZAISTA BILO VRLO MNOGO (TV, TISAK, RADIO, INTERNET)
Milkovićev  youtube kanal: https://www.youtube.com/user/Ulianot/featured Da bi ste stekli sliku kolika je moć oscilacija na kojima inzistira Milković, pogledajte priloženi video, sve će vam se “samo reći”; Inercija i gravitacija su sile s mnogo neistraženih potencijala .. pogledajte video (151.000 pregleda do srpnja 2016): “Nacionalni dnevnik” na Pinku, 5.03.2010 god. spiker kaže: “Milkovićev oscilator danas proučava svjetska znanstvena elita, ta naizgled prosta sprava proizvodi 12 puta više energije od uložene!”, vidi: 27 siječnja 2015. – Vijesti Prve Srpske Televizije, Beograd, spiker kaže: “Veljko Milković srpske kandidat za Nobelovu nagradu, podržao ga grad Novi Sad .. prestižni svjetski instituti i časopisi tvrde da je Milković jedini čovjek koji je napravio mašinu koja proizvodi više energije od uložene .. “13 travnja 2015. -” Energija na pametan način “(epizoda 12) RT Vojvodine Studio “Vertigo production”, Novi Sad; Spiker kaže: “O Milkoviću se mnogo govori posljednjih godina u svjetskim znanstvenim krugovima, vrsni znanstvenici ga često citiraju u svojim knjigama i radovima” .. poslušajte 19:11. 2010 god. Milković je gostovao kod Dr. Mile Alečković u emisiji “Svjetski stvaraoci na srpskom kauču”, gdje voditeljica u jednom momentu kaže Milkoviću .. “da je on promijenio ukupnu paradigmu fizike XXI stoljeća (znanstvenu sliku svijeta), kao nekad Newton i Tesla”, pogledajte na donjem videu: Kliknite na slike ispod za detaljnije prikaze dijela novinskih članaka i feljtona “Novosti” i “Blica” gdje se kaže kako ovaj izum “ne prestaje uzbuđuje svijet” i kako je “dosanjan san čovječanstva da se napravi stroj nad strojevima Perpetuum mobile”, ili kako je Milković “pomaknuo temelj znanosti” .. Neka mišljenja o dvostupanjskom oscilatoru: dr Peter Lindemann, poznati američki znanstvenik (http://free-energy.ws/veljko-milkovic/) “… Time se ovo otkriće svakako svrstava među najvažnija otkrića u znanosti u posljednjih 300 godina. više “prof. dr Velimir Abramović, vodeći Teslolog: “… Dvostruki oscilator ujedno je i najbolja mehanička analogija izmjenične struje, mora se priznati, bolja od bilo koje Tesline analogije …. više” akademik prof. dr Bratislav Tošić (1935 – 2010), jedan od najvećih svjetskih fizičara, koji je dva puta bio u povjerenstvu za dodjelu Nobelove nagrade iz fizike: “… Može se procijeniti da sudjelovanje gravitacijskog potencijala u radu dvostupanjskog oscilatora iznosi oko 80% .. . više “
izvor manje poznato
HOP portal