ANDREJ PLENKOVIĆ ĆE BITI JEDINI KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA HDZ-a!?

0
1702

Andrej Plenković je skupio potrebne potpise za kandidaturu za novog šefa HDZ-a. Izgledno je da će biti jedini kandidat na unutar stranačkim izborima za predsjednika HDZ-a. Svi potencijalni protukandidati Plenkoviću su odustali od kandidature. Na početku su najviše spominjani Tomislav Tolušić,Darko Milinovići Oleg Butković, dok se kasnije najviše spekuliralo o Milijanu Brkiću, Miri Kovaču te Zlatku Hasanbegoviću. Miro Kovač odustao je od kandidature, rekavši da bi to izazvalo polarizaciju stranke, a od kandidature je odustao i najizgledniji protukandidat Zlatko Hasanbegović. Darko Milinović,Milijan Brkić, Oleg Butković i Tomislav Tolušić također su odustali od utrke.
Pojedinim članovima i simpatizerima HDZ-a, također i SDP-a,sudeći po komentarima na facebooku,forumima i prema pisanju pojedinih portala ,ne sviđa se činjenica da će Andrej Plenković biti novi predsjednik HDZ-a. Mislim da svoje nezadovoljstvo što će Plenković postati predsjednik HDZ-a krivo adresiraju na Plenkovića,zašto ne pitaju Hasnbegovića,Milinovića,Brkića,Tolušića,Butkovića ili Glasnovića-zbog čega su odustali ili zašto se nisu kandidirali. Plenković je rekao najavljujem kandidaturu za predsjednika HDZ-a i kandidirao se.
Ne zaboravite da su mnogi od potencijalnih kandidata za predsjednika HDZ-a sudjelovali u nerazumnom i nelogičnom “pothvatu”rušenju vlastite Vlade u cilju spašavanja „vojnika Karamarka“ doveli su se u situaciju izvjesnog izbornog poraza na predstojećim rujanskim prijevremenim parlamentarnim izborima. Tomislav Karamarko je dao ostavku uz obrazloženje da nije uspio u pokušaju „preslagivanja“ Vlade,ostali iz užeg vodstva stranke to nisu učinili ,a jednoglasno su podržavali Karamarka u nerazumnom pothvatu rušenje vlastite Vlade i unaprijed nemoguće misije i namjere „preslagivanja“ Vlade.

 

Pero Kovačević