VLAHOVIĆ: PUPOVAC VODI SRBE U POTPUNI POLITIČKI PORAZ I IZOLACIJU

0
2134

PUPOVČEV KONAČNI POLITIČKI PORAZ TEK PREDSTOJI

Ugled srpske zajednice i Srpske pravoslavne crkve ( SPC ) u Hrvatskoj derogiran je u cijelosti , a padu ugleda pridonijeo je osobno vodeći pojedinac iz SNV-a. On je SPC koristio za vlastite potrebe, slikajući se kao veliki vjernik, a u kojemu u biti čući još veći nevjernik.  Pravi, iskreni, čestiti i pošteni vjernik ne bi se poigrao s ugledom vjere kojoj pripada , a očito da njemu to nije bilo bitno. Bitnije od svega je poslužiti se nečim i s nekim za koga predpostavlja da je slamka spasa koja je neophodna političkom utopljeniku – neplivaču.

  1. SPC i njezin dostojanstvenik učinjenim potezom kandidata za predsjednika Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, namjeravao je zaplivati u političke vode ali je naivno izrekao sve – baš sve da nije dorastao da kao duhovni vođa ovog naroda predstavlja i duhovno vodi jer mu očito narod ne vjeruje dokazavši da ga ne želi na čelu SKD Prosvjete.
  2. Vjerska voda nezaustavljivo pokreće mlin Hrvatske pravoslavne crkve (HPC), a najveća zasluga će upravo biti Pupovčeva i njegov doprinos uspostavi HPC-a. Istovremeno rušeći dignitet SPC stvara se neophodna vjerska alternativa u ovom slučaju HPC. Sada je konačno vidljivo tko razbija pored srpske zajednice i SPC u Hrvatskoj, a razbijač je očito isti pojedinac. Propust koji je učinio Portfirije je ogroman i nepopravljiv. Stvorena je vrlo zanimljiva pozicija u kojoj u istoj osobi – vjerniku g.Portfiriju narod vjeruje kao vjerskom vođi , a ne vjeruje kao predsjedniku SKD Prosvjeta. Nije teško zaključiti da je u fokusu nevjerovanja u stvari Pupovac.
  3. Poštovani članovi srpske zajednice progledajte konačno, shvatite da smo na rubu političkog i duhovnog ponora, okanimo se vinovnika iz naše zajednice, koji se predstavlja voždom, a koji sve nas vodi u duboki ponor sa njegovom željom da on ostane i opstane i to u slučaju spasenija od mentora svojih , ali i mentori će progledati nadamo se vrlo brzo.
  4. Ostavite Pupovca Srbima, ovom umornom narodu koji živi po svinjcima ,kokošinjcima i pušnicama, bez vode , struje i krova nad glavom i tako godinama od povratka svoga. Konačno shvatite da vožd i njegova družina to čine dogovorno i po nama poznatih mentora.

Ponovno lebdi pitanje zašto mu se dodjeljuje toliki novac, nudi nedvojben odgovor- svesti Srbe ispod 3% to je tvoj zadatak, imaš novce i zaštitu i sve što ti treba. Sramotno je to do institucija koje to čine i za taj plan dadoše mu preko 100 milijuna kuna u ovih desetak godina. On ionako neće živjeti u Hrvatskoj, bit će u njoj sve dok kuna ima, obitelj je smjestio na sigurno i ovdje se moralno, materijalno i fizički odmara.

  1. Srpskoj zajednici koju predvodi Srpska pravedna stranka i Nacionalno vijeće Srba , gospodo i drugovi , Vi, da Vi koji ga podržavate , koje je vješto kupio i podkupio znadete li s kojim novcem, dali je to legalno ili nije, mislite li da vi nemate odgovornosti? Shvatite već jednom da ste u službi čovjeka koji vam utjeruje strah , od kojega misliti ne smijete , koji vas kao roblje gleda, kojemu ste potrebni samo onda kada vas treba. Znajte konačno da Srbi van SDSS-a i SNV-a , van Pupovčevih šapa ponovno ni kune ne dobiše. Smatrate li da je to u redu ? Smatrate li vi , članovi predsjedništva SNV-a, da novac koji na konspirativni način dobijete vas zaista pripada i da na njega imate pravo , smatrate li da to nisu kažnjiva djela ako ovako razmišljate varate se ( primjer iz Siska…).

Kada bi sada smjenili Pupovca  već bi bilo kasno. Učinjene su velike štete isključivo članovima srpske zajednice.

  1. Što to unazad 2- 3 godine SNV i njegovo vodstvo učiniše za Srbe , osobito rijetke povratnike. Zašto se više uopće ne govori o problemima obnove, stupanja u posjed imovine i svog vlasništva, stambenom zbrinjavanju, prekategorizaciji šteta, konvalidaciji, povratu imovine fizičkim i pravnim osobama ( SPC-SKD), zapošljavanju, neisplaćenim mirovinama, naknadi šteta za imovinu izvan zone ratnih operacija. To su sve problemi koje moramo rješavati , a koji već 20 i više godina stoje. Spomenut ćemo samo obrazovanje na jeziku i pismu srpskog naroda, ostvarivanje i drugih neostvarenih prava… Dali to ikoga više zanima?

Oligarhija na vlasti s 8% glasova u ime srpskog naroda u Hrvatskoj čini takove štete koje desetljećima nitko neće moći popraviti.

  1. Srpska pravedna stranka i Nacionalno vijeće Srba djeluju bez ijedne kune već 5 godina, članovi i simpatizeri ulažu svoj novac , a na drugoj strani u SNV-u ponašaju se kao pijani milijarderi, troše sredstva poreznih obveznika svake godine sve više i više i gdje je tome kraj?

To očito Srbe ne zanima , ne čuje se njihov glas , samo glas pijetla koji štetu stvara. Posebno i dalje dominira osnovno pitanje za koga pijetao radi da se može tako ponašati, sve napadati do vrijeđanja, trčeći stalno u majčicu Srbiju po pamet jer mu očito“ ZDRAV MOZAK“ ne funkcionira. Unatoč svemu novac poreznih obveznika ostvaruje nesmetano , novca onoliko koliko mu zatreba. Kud troši novac, kome pravda , što radi preko 40 zaposlenih , za koga i tko to sve podržava. On je toliko drzak da nije odgovorio niti na jedno od pitanja koje srpsku zajednicu zanima. Osnovno , kako i na koji način je stupio u posjed prostora u Gajevoj 7 te dodatnog prostora ( bivšeg HSLS-a ) , dali je ili nije pukovnik HV-a i kako , gdje i od koga je stekao tako visoki čin.

Na kraju lebdi otvoreno pitanje, novo pitanje o štednji u RBA, dali je istina da gazda posjeduje na tajnom računu 2.630.000 eura , kako ih je stekao i od koga ( 19.725.000 kuna )???

Neka već jednom kaže , radi sveopće javnosti dužni  smo neprekidno ta pitanja postavljati i postavljat ćemo ih sve dok ne dobijemo odgovor, godinama pa i desetljećima.

Dali je ili nije točno da niti jedna kuna na Kosovo nije stigla , iako je ZR za 2006. godinu skupština usvojila? Gdje su kupljeni automobili , kako ističe gazda, tko ih vozi i koji su to ljudi?

Nitko nema pravo da podiže ton glasa kad se tako nešto pita, a pitati moramo neprekidno. Ne želimo prihvatiti šutnju koja opravdava sumnju.

Je li točno da gazda posjeduje stambeni prostor u Berlinu i odgovorite srpskoj zajednici dali ste ga kupili te dali u njemu stanuje vaš sin i njegova supruga, sasvim sigurno smješteni… ?

Odgovorite konačno kako je i na koji način , i dali je to točno ,  otac vaše bliske prijateljice iz Velike Bršljanice na za sada neobjašnjiv način riješio otkup svoje kuće koja je bila na „bubnju“ i dali je točno da vi imate ili nemate o tome određena saznanja? Navedite koja saznanja imate jer u Moslavini je to neprekidno prisutno u javnosti.

Dali je ili nije točno da u pojedinim županijama kontrolirate pravosudne institucije, ako je navedite u kojim županijama i preko kojih ljudi?

Zaustavite svojom informacijom nezgodne komentare koji svakodnevno bruje na vaš račun , gospodine vožd.

Dali vam je poznato gdje je završila donirana stoka iz Like i Dalmacije, dali je prodana ili darovana i to kome , ako je gdje se nalazi novac?

Ova i druga pitanja imamo pravo, obavezu i iznad svega moralnu dužnost postavljati javno vama gospodine Pupovac kao javnoj osobi na koja ste dužni konačno dati odgovor.

Nije rješenje pretvarati se vama kao javnoj ličnosti u tužibabu 21. stoljeća jer to će vam ionako donijeti velike probleme.

Ponovno pozivamo USKOK,DORH i PNUSKOK da konačno opravdaju svoje postojanje , skinite konačno dilemu dali Hrvatska kao pravna država postoji ili ne.

Nenad Vlahović