PUPOVAC NA PREGOVORE S KELEMINCEM NOSI BIJELU ZASTAVU

0
5068

“27. 07. 1941. godine četnici su zaustavili vlak pun hodočasnika i poubijali ih, katoličkog svećenika pekli na ražnju, selo Boričevac spalili , poubijali i protjerali Hrvate, a cijelo selo Ivezići poklali i bacilli u jamu. Prije dvije godine izvađeni su ostaci kostiju, a među njima je bilo i dijete od samo dvije godine. Doći će dan kad u Srbu neće biti slavlja, a umjesto četničkog spomenika podignut ćemo spomenik hrvatskim žrtvama. Mi nikome ne prijetimo. ali Pupovac i Srbi kojima se ne sviđa u Hrvatskoj neka idu u Srbiju, a ako im se ni tamo ne sviđa neka idu u Sjevernu Koreju pa neka tamo veličaju četništvo” – rekao je Dražen Keleminec prošle godine u Srbu.

Ove godine je Keleminec pred spomenikom antifašista u Srbu postavio šator i pripremio niz predavanja. Jučer je delegacija Srba predvođena Miloradom Pupovcem,  Nebojšom Rađenovićem i Draganom Rodićem od članova A-HSP-a tražila da sklone svoj šator jer Pupovčevi Srbi na tom mjestu pripremaju proslavu četničkog ubijanja i klanja civilnog hrvatskog stanovništva 27. srpnja.

Pupovac se pojavio s bijelom zastavom na pregovorima s Kelemincem o uklanjanju šatora kao da se radi o nekom Pupovčevom privatnom ratu protiv Hrvata na teritoriju republike Hrvatske.

HOP portal