AHSP PODNOSI TUŽBU UPRAVNOM SUDU ZBOG NEZAKONITOG PONAŠANJA POLICIJE

0
1852
  • MEDIJIMA

 

Autohtona – Hrvatska stranka prava od uručivanja rješenja o zabrani javnog okupljanja pod nazivom „ Predavanje o Domovinskom ratu „ u Donjem Srbu tvrdila da nije zakonito.

Da je ovo nezakonito rješenje  šaljemo Vam  izjavu načelnice Općine Gračac Nataše Turbić :

MUP je tražio ovlasti iz djelokruga Komunalnog redarstva, ali mi smo im dali obrazloženje da spomenik i prostor oko njega nije u vlasništvu Općine Gračac pa tamo mi ni nemamo ovlasti. To je u vlasništvu Republike Hrvatske, kazala nam je Turbić.

Autohtona – Hrvatska stranka prava podnjela je u roku od tri dana od dana dostave rješenja  tužbu nadležnom Upravnom sudu.

Danas, u srijedu 20. srpnja 2016. godine otišli smo na Upravni sud u Zagrebu da dobijemo uruđbeni broj predmeta i da uputimo zahtjev za žurnim postupkom.

U uruđbenim prostorijama Upravnog suda u Zagrebu na stolu smo zatekli našu tužbu koja se prosljeđuje Upravnom sudu u Split ?

Umjesto da se u hitnom postupku odlučuje o našoj tužbi kako propisuje Zakon ona se  pokušava prebacivanjem u drugi grad zadržati i odugovlačiti radi interesa Srpskog narodnog vijeća i Milorada Pupovca.

Urudžbeni broj predmeta je : USL – 2300 / 16

Članak 14. Zakona o javnom okupljanju govori :

Ministar unutrašnjih poslova može rješenjem zabraniti održavanje mirnog okupljanje i javnog prosvjeda. Rješenje o zabrani može donijeti najkasnije 24 sata prije prijavljenog i javnog prosvjeda.

Postavlja se pitanje ?  Zašto je  ministar unutrašnji poslova Vlaho Orepić prvo dozvolio naše javno okupljanje , a nakon devet dana njenog održavanja zabranio ?  Milorad Pupovac vršio je strahoviti pritisak na ministra unutrašnjih poslova Vlaho Orepića koji je prekršio Zakon i donio nezakonito rješenje.

Upravni sud u skladu sa zakonom ne može donjeti niti jedno drugo rješenje već presuditi u korist Autohtone – Hrvatske stranke prava i rješenje proglasiti ništetnim..

Ovim putem pozivamo Upravni sud u Splitu da odmah i po žurnom postupku riješi ovu nezakonito rješenje.

Autohtona – Hrvatska stranka prava nakon pozitivnog rješenja vraća se u Donji Srb i nastavlja do 01. kolovoza održavati svoja predavanja o Domovinskom ratu.

 

Autohtona – Hrvatska stranka prava

predsjednik , Dražen Keleminec