Živi zid i dalje ima komunu u Črnomercu 105 gdje stanari ne plaćaju režije, ilegalno useljava stanare, a sudovi na drugoj strani izbacuju ovršene?!

0
3352

Na poziv Živog zida i suvlasnika tvrtke Euro-inženjering, koja je sagradila zgradu beskućnici su ušli u zgradu Črnomerec 105.

Zvonku Pezeru, suvlasniku Euro-inženjeringa, stan u zgradi je jedini dom. Ostao je bez svega. Poslovao je uspješno do rujna 2008. kad je Zagrebačka banka odbila isplatiti mu sav ugovoreni kredit i ponudila bitno nepovoljniji.

Vlasnici tvrtke i Živi zid pozvali su zato obitelji koji su socijalni slučajevi da radije usele, nego da zgrada zjapi prazna u vlasništvu banke.

U stečaju je sud zgradu vrijednu 30 milijuna prodao za svega 5,5 milijuna kuna Brod nekretninama, čiji je vlasnik Zlatko Lovrić. 

Potpuno je nejasno kako je zgrada kupljena za tako mali novac, a još je nelogičnije da novi vlasnik do sada nije zatražio iseljenje ilegalnih stanara, već se i dalje nabijaju ogromni troškovi za režije u zgradi, jer stanari normalno koriste energente bez plaćanja, a Živi zid baš u toj zgradi drži jedan od svojih glavnih stožera.

Neki pak tvrde da Živi zid koristi nemoćne ljude useljene u zagradu Črnomerec 105 u slučaju deložacije kako bi izazvao veće nemire u zemlji. Uglavnom, čelnici Živog zida ne odgovaraju za kaznena djela koja čine, dok bi svatko od vas za neplaćanje struje bio isključen, a za nasilno i ilegalno priključenje struje završio u zatvoru. Prema tome ispada da je sve ovo teatar za medije. Kolika je sprega Bandića, Sinčića i ove priče procijenite sami…Ono što vrijedi za stanare na Črnomercu moralo bi vrijediti i za sve građane ove zemlje ili se radi o diskriminaciji građanstva, jer prema tom modelu nitko od nas ne mora plaćati režije, a niti biti obavezan oko papira za vlasništvo stana, već može boraviti u tuđoj imovini, za koju vlasnik puno i ne brine…

HOP portal