TERORISTIČKI NAPADI U FRANCUSKOJ, NJEMAČKOJ I TURSKOJ OKRENULI SU JAVNOST PREMA RUSKOJ ZAŠTITI

0
1804
Ubojstvo svećenika

Francuska policija u utorak poslijepodne uhitila je jednu osobu koja se dovodi u vezu s napadom u crkvi na sjeveru Francuske, doznaje Reuters pozivajući se na izvor blizak istrazi. Ranije je policija ubila dvoje napadača koji su uzeli taoce u gradu Saint-Etienne-du-Rouvray te ubili svećenika i teško ranili još jednu osobu.

Prema navodima medija, jedan od napadača od prije je poznat policiji. Napadač je navodno deportiran iz Turske, a potom je 14. svibnja 2015. godine uhićen na aerodromu u Ženevi kada je pokušao otputovati ua Siriju.

’19- godišnji A.K. dva puta je pokušao ući u Siriju. Jednom iz Münchena, a drugi put iz Ženeve. Nekoliko se dana nalazio u zatvoru Champ-Dollon u Švicarskoj, a onda je izručen Francuskoj gdje je optužen za planiranje terorističkih napada. Osuđen je na godinu dana u Francuskoj, a pušten je iz zatvora u ožujku ove godine uz elektronički nadzor’, piše Tribune de Geneve.U crkvi su se u trenutku napada nalazili svećenik, dvije časne sestre i dvoje vjernika. Treća časna sestra uspjela je pobjeći iz crkve te alarmirati policiju da je u tijeku talačka kriza.

Muškarac naoružan nožem upao je u noći s ponedjeljka na utorak po lokalnom vremenu u bolnicu za osobe s invaliditetom u japanskom gradu Sagamihari, zapadno od Tokija, te je ubio najmanje 19, a ozlijedio najmanje 25 osoba.
“Ja sam to učinio”, rekao je policiji Satoshi Uematsu. “Bolje je da osobe s fizičkim i psihičkim poteškoćama nestanu s ovog svijeta”, objasnio je.
Detonacija je odjeknula u srijedu u blizini izbjegličkog centra u Zindortu, u Bavarskoj, na jugu Njemačke, ali “nema naznaka” da je riječ o eksplozivu, priopćila je mjesna policija.

Eksploziju su, kako se pretpostavlja, izazvale limenke aerosola koje su se nalazile u putnoj torbi, navodi se u priopćenju policije koja dodaje da nema ozlijeđenih.

Redarstvene snage su intervenirale kada se putna torba zapalila i ugasile vatru. U potrazi su za trima osobama za koje se vjeruje da su vlasnici torbe, muškarcem u tridesetim i dvjema djevojkama koje mogu imati oko 25 godina.

 Svijet je u ratu, ali ne u vjerskom ratu, rekao je papa Franjo.
Iz ovih objavljenih događanja koje smo poredali za vas; to se može isčitati. Meta je vjerski segment ljudske ličnosti, kako bi vjerom poljuljali ljudsku psihu moćnici svijeta moraju uništiti vjeru, ovladati ljudskim slabostima i potencirali mržnju, dijelovi političke elite stvaraju svoj poligon za zaradu i uništenje protivnika na taj način. Vjera kao temelj ljudske opstojnosti pokušava se uništiti, preko sukoba islamske i kršćanske vjere.
Ipak u svim napadima islamista i drugih terorista vidi se jak profesionalni način djelovanja. Preciznost i obučenost terorista na najvišem nivou.  Od Japana do Njemačke, preciznost akcija povečava strah i nesigurnost u svim dijelovima svijeta i na taj način se širi panika svjetskog rata.
Početna faza rata je psihoza terorizma, a druga je očito i nuklearni sukob. U Europi su dvije  stalne mete terorizma, Francuska i Njemačka, a u euroaziji Turska. Rukopis  terorizma u tim zemljama, tradicionlno okrenutima SAD-a je isti. Širenje panike islamskim terorizmom, kojeg svi povezuju sa SAD-om. Erdogan očito podržan ruskim političkim utjecajem napao je otvoreno SAD-e da mu isporuče Muhammeda Fethullaha Gulena i na taj način otkrio karte. Njegova poruka SAD-u jasna je poruka kako mu SAD-e neće određivati zamjenika, ako on otiđe na rusku stranu.

Muhammed Fethullah Gulen (rođen 27. travnja 1941). Turski propovjednik je bivši imami islamske primjer vođa. On je osnivač Gulen pokreta (ponekad poznat kao Hizmet ). On trenutno živi u dobrovoljnom egzilu u Saylorsburg, Pennsylvania, SAD.

Gulen uči Anatoliju (hanefijski mezheb) verziju islama , što proizlazi iz učenja sunitski musliman znanstvenik Said Nursi. Gulen je  rekao da vjeruje u znanost , međureligijski dijaloga među ljudima Knjige , i višestranačku demokraciju. On je započeo sličan dijalog s Vatikanom  i nekih židovskih organizacija.

Gulen je aktivno uključen u društvene rasprave o budućnosti države Turske i islama u suvremenom svijetu. Mediji na engleskom jeziku, ga opisuju kao “jednog od najznačajnijih muslimanskih ličnosti”. Međutim, njegov Gulen pokret je opisan kao da “ima obilježja kulta ” u turskoj politici je u uspoređen  “islamskim Opusa Dei  “.

Njemačka, Francuska i Turska na ruskoj strani velika su opasnost za SAD-e, a kako bi stanovništvo lakše pristalo na taj scenarij očito se mora proliti dosta nevine krvi u tim zemljama preko terorističih akcija. U susjednoj Sloveniji, koja je osnovica ruske moći i novca u našoj regiji Putin će otkriti neke slovensko-ruske spomenike,a nama zablokirati turizam dolaskom na opću sreću Slovenaca i Srba. Nimalo slučajno, samo da bi nas upozorio što će se nama dogoditi ako i mi ne pređemo na rusku stranu.
Igor Drenjančević

hop PORTAL