Bruxelles:Terorist Bilal Hadfi koji se raznio u Parizu, živio je u Neder-over-Heembeeku, mjestu današnje eksplozije

0
1370
Bruxelles-Neposredno prije 02:30 po lokalnom vremenu (00:30 GMT), automobil se zabio u tri ograde laboratorija kriminalistike u Bruxellesu. “Jedan ili više” osumnjičenih  je detonirao bombu u blizini laboratorija. Stupanj opasnosti u Belgiji i straha je i dalje visok, jer bombaški napadi na zračnu luku u Bruxellesu i gradski metro su svježi, odgovornost potpisuje tada tzv. islamska država, u napadu je poginulo 32 ljudi u ožujku.
Nejasno je što se dogodilo s osumnjičenima iz najnovije eksplozije, za koje su belgijski mediji rekli da su izazvali “značajnu” štetu.
Forenzička analiza povezana s kaznenim predmetima provodi se na tom mjestu gdje je sad eksplodirala bomba, ali  to nije jedini laboratorij te vrste povezan s policijom.
Slike sa mjesta eksplozije nastale od obližnjih stanovnika pokazaju plamen i veliki dim, koji se dizao  u noćno nebo u trenutku eksplozije.
Nezavisni institut kriminalistike je povezan s belgijskim federalnim pravosudnim tijelom, u Neder-over-Heembeek, predgrađu na sjeveru Bruxellesu.
Bilal Hadfi, koji se raznio ispred Stade de France u studenom prošle godine  u Parizu, živio je u Neder-over-Heembeek. Karta prikazuje grad Neder-over-Heembeek u Belgiji tvrdi BBC.

Zanimljivo da baš ovih dana bivša DDR-ovka i današnja kancelarka Merkel poziva na pojačano zbrinjavanje izbjeglica nakon većih uspjeha sirijskih legalnih snaga u ratu u Siriji, a pod patronatom Rusije. Na drugoj pak strani EU mediji plaše EU javnost s valom izbjeglica od čak dva milijuna ljudi, koje bi nakon najnovijeg stanja trebala primiti Unija, što je ogroman val.

HOP portal