Kajin: Do kada će Istra biti praonica novca i špilja razbojnička?

0
3842

BOLNICA PULA – ZASTOJ RADOVA
Da li IDS i ovaj put laže? Radovi na pulskoj bolnici su stali. Navodno, da puno toga treba preprojektirati. Da li je to istina? Ono što se vidi, radovi stoje. Činjenica je da država osigurava 75% za gradnju bolnice, a lokalna samouprava 25%. Činjenica je da je proračun Županije istarske 1.250 mlrd kuna upravo zbog bolnice.
Od 2008. – 2015. ugašeno je 13.878 radnih mjesta. Riječ je o realnom sektoru. U Istri se uprihoduje 7.6 mlrd, a ovdje ostaje ili se vraća 6.9 mlrd kuna. Nemojte da se dogodi slučaj rovinjske dvorane Gimnasium gdje su dogovoreni radovi sa 70 mil. kn narasli na 110 mil. kuna. Nemojte da se dogodi slučaj porečke Žatike gdje su radovi sa 90 mil. kuna prerasli cifru od 210 mil. kuna. Za fešte se u Istri u godinu dana potroši najmanje 50 milijuna kuna, a za poduzetništvo idu mrvice. To će se promjeniti kada Istru ne budu vodili kleptomani i narkomani.

Šprlje i Hypo

Ministar pravosuđa je otvorio oči, ili je pod pritiskom progovorio o onome o čemu godinama upozoravam. A to je činjenica da je ISTRA prava praonica novca i špilja razbojnička. Prije 2 god. naveo sam 20-tak isplata (u cent, 100-400.000 E) koje su primili pojedinci u Istri, ali sustav (PNUSKOK, DORH…) je šutio. Odšutjeti će i ovo, jer Šprlje po izborima više neće biti ministar tako da to ispada kao predizborni EPP iako je priča više nego dramatična. Svi znamo da je HYPO držala Zagreb, Istru, ali i Zadar i Osijek, a Pag je marginalan.

PAD ZAPOSLENOSTI U ISTRI

Istarska županija 2008. imala je 89241 radnih mjesta, a 2015. 75363. U tom razdoblju izgubili smo 13878 radnih mjesta. Bio je to jedan od najvećih gubitaka u Hrvatskoj. Da se nije spasio Puris i Mirna , sto je IDS želio pokloniti, a SDP to nije želio spriječiti, bilo bi i gore. Sponza je uz asistiranje vrha IDS-a (Miletića i Flega, za Jakovčića ne znam) želio Mirnu ustupiti Genezi. Mirna se trebala preseliti u Sv. Petar u Šumi, to staro istarsko ribarsko mjesto, a Mirnine nekretnine trebale su biti prodane. 6 mjeseci borio sam se protiv te nakane IDS-a i šutnje SDP-a s ciljem da Mirna pripadne onome kome i pripada, a to je Podravka. Ja i nitko drugi. Čak je i Milanović stao mi na put jer je dogovarao koaliciju s IDS-om. U istom paketu htjeli su i Puris ustupiti Genezi i time završti priču, dok sam se ja borio za Valipile. Od svega toga ništa nije ušlo u moj džep, ali me zato to puno koštalo. To je istina o Mirni i Purisu. Dakle, Mirna je jedna od najsramnijih nakana rovinjske gradske ekipe, a netko će tu nadodati i cijenu dvorane Gimnasium koja je trebala koštati 70 milijuna kuna, a u konačnici je koštala 110 milijuna kuna. Sa 40 mil. kn Rovinj je mogao dobiti bazen.

HOP portal