HADEZEOV AFERAŠKI KANDIDAT NA IZBORIMA ZA DIJASPORU UŽIVA U ‘VILETINI’

0
6660

Andrej Plenković napravio je jednu veliku grešku. Tradicionalno glasovi dijaspore odlaze HDZ-u. Ovog puta zahvaljujući HDZ-u moguć je drugačiji rasplet. Popularni general Glasnović protiv loše kuhinje HDZ-a i aferaša Bože Ljubića. Slogan HDZ-a na izborima je “vjerodostojno”. Nimalo. HDZ se odrekao generala i priklonio elitizmu. I aferašu.

Glasnović je poznat po odricanju od saborske plaće. Glasnović je poznat da je kao jedini političar iz Sabora otišao u Srb i kriminalcu Pupovcu rekao dosta s lažnim obljetnicama i stao uz hrvatskog branitelja Keleminca. HDZ je tada šutio i time podržavao srpski dernek pokolja hrvatskih civila toga kraja za vrijeme drugog svjetskog rata. U BiH udbaši Čolak i Lasić su godinama vedrili i oblačili, regrutirali svoje kadrove i na taj način uništavali Hrvate. Kome su oni danas bliski?

Božo Ljubić kaže da je svaki glas koji nije za HDZ, glas za SDP. Inače je bio časnik Armije BiH do 1993. Svjedok Mladen Barišić na sudu je svjedočio kako je Sanader zapovjedio donijeti Boži Ljubiću novaca kako bi Ljubić formirao sada već propali HDZ 1990.  Ljubić kao pravi elitist ima vilu u Kleku. Kratak je put od časnika  bosanske armije do bogataša, samo – na koji način?

– Naš cilj je osvojiti dovoljno mandata kako bismo sa srodnim strankama i zastupnicima formirali parlamentarnu većinu. Ali, što napraviti ne budemo li mogli sakupiti dovoljno ruku u Saboru? Mislim da bi u tom slučaju bilo bolje razgovarati s HDZ-om o velikoj koaliciji nego koalirati s Mostom, koji je skupina amatera i ucjenjivača. Ovo možda ne zvuči kao poželjna varijanta, ali mogla bi se pokazati jedinom realnom – rekao je član Predsjedništva HNS-a  za Slobodnu  Dalmaciju.

Zanimljiva je i ta priča… odjednom svi žele veliku koaliciju? Zašto?

Guverner Škreb  je 25 hrvatskih banaka bacio u stečaj, a ostale sufinancirao s 87,5 milijardi kuna hrvatskih poreznih obveznika. Kasnije su iste banke prodane za svega 5,7 milijardi.U ovom lopovluku sudjelovali su svi oni koji danas priželjkuju veliku koaliciju. Radi li se tu o ujedinjenju svih lopova?

HOP portal