SRBI TRAŽE OD VUČIĆA DA ‘SMIJENI PUPOVCA’, PUPOVAC OPET NIJE USPIO POD KONTROLU STAVITI ‘PROSVJETU’

0
2303

Srbi su opet ugroženi u Hrvatskoj. Ovaj puta od svoga predstavnik Milorada Pupovca. Rastrošni Pupovac kako doznajemo od srpske zajednice dojadio je svima, jednima jer ne dobivaju dovoljno kolača koji koristi Pupovac, drugi ne dobivaju ništa, to je svakako narod, a pupovčeva pohlepa ne prestaje. Znajući da je Pupovac u svom kriminalu načet poprilično, a uz to još je upropastio Tesla banku, u koju je Vučić polagao puno povjerenje za ostvarenje velikosrpskih planova, njegovi dosadašnji partneri okreću mu leđa.

Ipak je svima njima zajedničko trčkaranje po Beogradu da bi ostvarili “svoja prava”.

Za mišljenje o novonastaloj situaciji upitali smo Nenada Vlahovića iz Srpske Pravedene Stranke;

-Ovo što čini klika oko Đakule je iluzorno i tzv.smjene Pupovca. Dodik, Vučić, Nikolić i Pupovac su isti klan i Vučić po mome mišljenju nije još spreman podržati njegovu smjenu. Za Hrvatsku je ovo ponašanje Srba znakovito, umjesto da rješavaju probleme u Zagrebu, oni odlaze sustavno  u zemlju koja nije njihova i udaljavaju se od zemlje koja je njihova. Što je bitnog Pupovac za njih napravio, osim što sve više žive u svom srpskom getou sanjajući Srbiju?

Pupovac je taj dio Srbije koje oni sanjaju. Pun novaca, pun afera od kojih Srbi nemaju ništa dobro. Živi sjajno, kao filmska zvijezda, hrpa afera je iza njega, dok Srbi kopaju po kontejneru. Za razliku od njega bez ičije pomoći pomažem gladnim građanima države i sve više uviđam kako su nas elite nacionalizmom uplele u svoj lopovluk. Pogledajte vrh srpske države i ne znate što je gore, kriminal ili ratni zločini. To nije ništa dobro niti za Srbe u Srbiji, a kamoli ovdje, gdje se Srbi koriste za potkusurivanje i nacionalne podjele, a sve se to čini da bi se skrenula pažnja sa pljačke Hrvatske i Srbije.

Sam  Pupovac želi pod kontrolu i SKD Prosvjetu i već nekoliko skupština skuplja glasove poslušnika da u tome naumu uspije. I ove subote je pokušao to učiniti, ali nije uspio u tome, jer 15 skupštinara je zatražilo tajno glasovanje, ono čega se Pupovac najviše pribojava. Kada je taj prijedlog usvojen, skupština je ponovo prekinuta. Nije mi jasno kako i dalje skupštinari mogu vjerovati u njega?! Prosvjeta dobiva ogroman novac i ima jak utjecaj, sve to jako privlači Pupovca.-završio je Vlahović.

Objavljujemo cijelo pismo Srba iz Hrvatske Aleksandru Vučiću;

VRGINMOST – Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Srbije, potaknuti dešavanjima u Hrvatskoj i sve težem položaju Srba, te odnosima Srbije i Hrvatske, obraćamo Vam se sa molbom primiti predsjednike regionalnih vijeća srpske nacionalne manjine s područja Korduna, Gorskog Kotara, Istre i zapadne Slavonije.

Iz sredstava priopćavanja dobivamo površne informacije o Vašim susretima s predsjednikom SNV-a, g. Pupovcem. Srpsko narodno vijeće je udruženje koje se predstavlja kao koordinacija regionalnih Vijeća. Međutim, SNV u ovom sazivu, nepozivanjem na konstituirajuću skupštinu, nije dozvolio da u radu tog udruženja sudjeluju Vijeća srpske nacionalne manjine Istarske, Primorsko-Goranske, Karlovačke i Požeško-Slavonske županije iz nama nepoznatih razloga. Kako koordinacija, prema Zakon o Registru vijeća, koordinacija vijeća i predstavnika nacionalnih manjina, nikad nije osnovana niti registrirana, a ni nama nije moguće sudjelovati u radu SNV-a, ostavljeni smo da se snalazimo kao i ratnih godina.

Na području koje predstavljamo živi preko 40.000 Srba, odnosno 25% ukupnog broja Srba u Hrvatskoj. Pretpostavljamo da dobivate razne informacije o međusobnim odnosima u srpskom zajednici u Hrvatskoj, pa imamo potrebu da Vas izvijestiti što realnije i objektivnije o istom, u najboljem interesu za Srbe na području Hrvatske.

Predstavnici u vijećima nacionalnih manjina u Hrvatskoj se biraju neposredno preferencijalnim glasovima što nam daje legitimitet u predstavljanju srpske naroda na našim područjima.

Žao nam je što udruga SNV-koordinacija vijeća srpske nacionalnih manjina, ne dozvoljava sudjelovanje u radu i našim vijećima, jer takav odnos narušava dignitet i autoritet SNV-a pred institucijama i tijelima državne uprave u RH , a dodatno pogoršava status Srba u Hrvatskoj.

Poštovani Predsjedniče Vlade Republike Srbije, vjerujemo da ćete naći vremena primiti, dolje potpisane, predsjednike VSNM jer se kao napaćeni narod, u ovim teškim trenucima, možemo samo osloniti na pomoć naše matične Države Srbije.

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine
Primorsko Goranske županije
Jovica Radmanović

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine
Istarske županije
Milan Rašula

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško Slavonske županije
Veljko Džakula

Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine
Karlovačke županije
Mićo Zatezalo

Igor Drenjančević

HOP portal