PREVARANTI: ŽIVOZIDAŠ KUPIO OVRŠENI STAN, A OVRŠENA OPTUŽUJE ZIDAŠE DA SU JOJ NABILI TROŠKOVE 50.000 KUNA !

0
15229

jure-martinovicUoči samih izbora, samo par dana prije izborne šutnje, koaliciju Jedina opcija koju predvodi Živi zid, ponovo potresaju skandali. Naime, kao što su objavili gotovo svi mediji, Juro Martinović, nekadašnji MOST-aš i kandidat za ministra pravosuđa, a današnji partner Živog zida, jedan od svojih stanova stekao je – ovrhom. Taj pravnik koji kao politički kandidat želi “stati na kraj odvjetničkoj mafiji” promjenom Ovršnog zakona – je ukratko i sam jedan od njih. U dokumentaciji naizgled standardnog postupka ovrhe iskače podatak da je ovršenu koja je bila u posjedu i vlasništvu predmetnog stana zastupao odvjetnik Vinko Adžić, odvjetnički partner Jure Martinovića. Do deložacije, tvrde Martinović i Adžić nije došlo, a slučaj prijašnje vlasnice riješen je, čini se, bez medijske halabuke i bez intervencije Živog zida. Tu informaciju nije moguće provjeriti, budući da Živi zid redovito sklanja video uratke s youtubea o ljudima koji trebaju biti deložirani, o čemu su nas obavijestili upravo oni koji su nekada zvali Živi zid upomoć, a sada tek shvatili da su u trenutku kada su pristali na snimanje tih videa, ustvari dali na uvid bankama vlastitu nekretninu i dali ju tako sami na dražbu – prije one javne. 

Živozidaši su svoju reputaciju izgradili na sloganu “samo nečovjek može kupiti tuđu nekretninu nakon ovrhe” i “oteto- prokleto”, a istovremeno prepuštaju mjesto na svojoj koalicijskoj izbornoj listi čovjeku koji je sam na dražbi kupio stan, a koji je na dražbu dospio zbog ovrhe. Toliko o njihovoj vjerodostojnosti. Apsurd u ovoj situaciji je izjava tog istog Jure Martinovića, odvjetnika i političara in spe kako je njegov partner zastupao vlasnicu stana pro bono, odnosno besplatno. Znači, njegov kolega i partner je zastupao bivšu vlasnicu stana, izgubio spor, slijedom čega je vlasnica izgubila svoj stan, a Martinović imao priliku kupiti ga na dražbi. Sve po zakonu – zar ne? Juro Martinović zahvaljuje kupnju svog stana postojećem Ovršnom zakonu kojeg upravo on želi mijenjati!

Vrh pokvarenosti je to da je taj isti odvjetnik Jure Martinović besplatno (dakle opet PRO BONO) zastupao Živi zid kada je HEP protiv pojedinih članova podnio kaznenu prijavu jer su ilegalno uključivali struju. Znakovito je da je HEP odustao od kaznenog progona jer su zaključili da se radi o takozvanoj minornoj društvenoj nedisciplini kojoj je cilj bio ukazivanje na propuste struktura. U prijevodu – ilegalno uključivanje struje je “minorna društvena nedisciplina” – pa zato kao nije ilegalno… Juro Martinović, bivši mostaš i novopečeni živozidaš je lansirao novu praksu: OTETO PRO BONO! A Živi zid mu vraća uslugu imenujući ga nositeljem liste kandidata svoje koalicije u 6. izbornoj jedinici i laže kada tvrdi da o svim ovim muljažama nije imao pojma! Podsjetimo se, Živi zid je na prošlim izborima imao isto takvog kandidata, pravnika i “poduzetnika” Ivicu Markovića koji je posudio novac od jedne obitelji i nikada im ga nije vratio, a kasnije se prijetio toj istoj obitelji Živim zidom.

Poučen iznošenjem skandala oko Martinovića, javlja se živozidaški supredsjednik sa svojom neobičnom i blago rečeno sumnjivom objavom na društvenim mrežama. Naime, Hrvoje Runtić o kojemu se ovdje radi, ne zna iz kojeg će grma pobjeći zec, ali jedno zna: da ih ima puno… U svom “obraćanju naciji” Hrvoje Runtić daje naslutiti da zna da se priprema neki napad na njega i to od strane bivših kolega živozidaša. Unaprijed tvrdi da nije kriv i da nije uzeo ničiji novac. Onako, iz vedra neba. Kada se netko ovako unaprijed ograđuje, znači da vjeruje u onu: “priznaj, pa će ti se pola oprostiti”. U ovom slučaju Hrvoje Runtić se osigurava za svaki slučaj, “ako nešto procuri”. Čim mu je to toliko bitno, znači da ne samo curi, nego da šikljaju fontane i bujice… Ili, narodnim jezikom rečeno: gdje ima dima, ima i vatre

hrvoje-runtic-obrana-je-najbolji-napad

U donatore kampanje Jedine opcije ubraja se i tvrtka koja održava Bandićeve fontane Kristal bazeni i fontane d.o.o., i to u iznosu od 75.000 kn. Ta informacija nije ništa čudno jer je baš Bandić vrbovao Lovrinovića i Martinovića u svezi preglasavanja da stanu uz Karamarka,a neki spominju i ogromne novčane nagrade u svezi toga, nakon čega njih dvojica odlaze popraviti krvnu sliku Živog zida pred izbore, jer je Pernar totalno uništio živi shit… 

Donatori Živog zida nisu samo tvrtke i osobe koje doniraju novac, nego i sami deložirani koji su im medijski pomogli tragedijom svoje sudbine, ljudi čije deložacije Živi zid nije trajno obustavio ili spriječio – kao što nije trajno obustavio niti jednu jedinu deložaciju. Jedan od najpoznatijih slučajeva je onaj obitelji Fel, obitelji majke s troje (tada malodobne) djece koja je nasilno deložirana iz svoje kuće u Pitomači prije dvije godine. Njoj su živozidaši sprečavanjem deložacije nabili troškove primjene interventne policije u iznosu od 40.000 kn, a trojac Sinčić-Pernar-Palfi joj je obećao nadoknaditi taj ogroman dug – što neravno nikada nije učinio. Gđu Fel se medijski iskoristilo maksimalno, a potom joj je rečeno da – čeka… I dočekala je dug koji u međuvremenu iznosi 60.000 kn, i dalje raste. Ovdje moramo jasno reći: račun deložirane gđe Fel je blokiran zbog Živog zida, oni su krivi za dug i kamate koje mora podmiriti gđa Fel!

maja-fel palfi-fel

U nastavku još jednom objavljujemo naš tekst u kojemu možete naći sve o živozidaškim prijevarama, kao i neke istaknute protagoniste većine živozidaških afera zadnjih godina. Smatramo da birači trebaju biti dobro obaviješteni o svim kandidatima, pa tako i o onima Jedine opcije prije samih izbora.

SVE O ŽIVOZIDAŠKIM PREVARANTIMA: ‘ZIDAŠI’ SU FALSIFICIRALI POTPISE PRIJE PREDSJEDNIČKIH IZBORA!

pismo-ovrsene-o-zz
Pismo ovršene nakon što joj je Živi zid nabijio ogromnu kaznu ometanjem ovršnog postupka i prevario ovršenu kako će joj pomoći ulaskom u Sabor

INGRID RUNTIĆ