HOP

Ležajić iz Biroa Krajine (tzv. vlade krajine) prijetio Kolindi, POA izašla na teren Banovine pronaći jatake, Pupovac često nazivan sa broja jednog od osumnjičenih

Srpska zajednica već je godinama gurana u ambis mržnjom prema svemu hrvatskom, izrugivanjem svega hrvatskog. Nakon bestijalnih pokolja koji su Miloševićevi krvnici napravili, na kraju je Srbija iskoristili vlastiti narod i otjerala ga u zbjeg. Srbe su nakon Oluje Srbi tukli na granici, proglašavali ih izdajnicima, tjerali na Kosovo, tjerali u Arkanov logor u Dalju, gdje su prebijani, vrijeđani i lišeni svega vrijednog na sebi, a sama država Srbija napravila je iz njih oruđe mržnje prema Hrvatima. Za njih ništa dobro ne rade Linta, Štrbac i Pupovac. Srbija ima Biro Krajine u Srbiji, što je srpska vlast u izbjeglištvu, o čemu naša vlada i diplomacija šute. Srbima je Hrvatska kupila stoku, koja je nestala u džepovima etno biznismena, kupila im je traktore koji im nikada nisu stigli, napravila kuće, a srpska zajednica oko Pupovca izuzetno malo,  jedino što je uspjela proširiti mržnju protiv Hrvata u tjedniku Novosti koji se očajno loše prodaje i kod Srba.-izjavio je srpski špijun Lazarević tijekom svjedočenja na haškom sudu.

Najopasnije je postojanje Biroa Krajine u Beogradu. Biro kojeg financira vlada Srbije, ima resore kao ministarstvo, ponaša se kao vlada u izbjeglištvu i čeka trenutak ponovnog stvaranja Velike Srbije i vraćanje vlade u izbjeglištvu nazad.Ta činjenica našim predsjednicima uopće ne smeta. Kao sukreatoru vanjske politike prema Hrvatskoj;  postojanje politike ekspanzije prema hrvatskom teritoriju,stvoren je Biro Krajine. Vlada srpskih terorista u sjeni. Iako bi gašenje toga biroa bilo krucijalno za bolje odnose Srbije i Hrvatske nitko ne poteže to pitanje. Savo Štrbac kao kordinator svih inicijativa u svezi krajine ima izuzetnu podršku u ovom birou za svoja djelovanje protiv Republike Hrvatske. Iz tog kruga zla je izašla teza, kako su Hrvati pokatoličeni Srbi i najveće srpske izdajice.

Nitko još do danas nije izvršio pritisak na Srbiju preko institucija EU-e u svezi gašenja tog biroa. Gotovo je nevjerojatno koliko se malo polaže pažnje oko ovoga slučaja. Ulaskom Srbije u EU-u , još će opasnost biti veća za Hrvatsku, postojanjem ovog biroa. Iako iz toga biroa stalno izlaze inicijative u svezi obnove krajine kao srpskog teritorija.  I samo financiranje tog biroa je indikativno, država ga financira iz  osvajačkih razloga. EU-a nije okrenuta prema zastarjeloj politici osvajanja teritorija na ovaj način, te je biro u Beogradu otrovna bočica  i velike opasnosti za naš prostor.

Nedavno iz toga biroa četnik, presjedavajući krajiškog igrokaza Linta napao generala Glasnovića.

NEKADAŠNJI ČELNIK SAO KRAJINE M. LINTA DIJELI LEKCIJE GENERALU GLASNOVIĆU

U njegov zagrljaj je pobjegao nasilnik Busić, poznat iz afere sa našom policajkom, kojoj je prijetio, te nakon toga pobjegao u Beograd da bi zaštitio svoje verbalno i pravno nasilje. Linta ga prima kao heroja. U to vrijeme  predsjednik tzv. vlade krajine Ležajić piše prijeteće pismo  predsjednici Kolindi Grabar Kitarović i POA konačno izlazi na teren, povezuje specijalni rat Busića, Linte i Ležajića sa terenom Banovine. Ležajić i Linta su poznati banijski teroristi za vrijeme rata, a sad kontinuirano siju sjeme zla preko lokalnih nasilnika i osoba u financijskim problemima, a koje vrbuju za izazivanje ekscesa. Prijetnje predsjednici su shvaćene ozbiljno, a sama akcija je morala doći po sili zakona jer se radi o zaštiti osobe prve kategorije zaštite, te se oduzimaju mnoge kompromitirajuće stvari iz kuće samog Busića. Pozivi telefonom od Busića su kontrolirani i dva najčešća broja  zvana su od dožupan Rkman i Milorada Pupovca.

BUSIĆ KOJI PROGONI POLICAJKE PO BANOVINI POBJEGAO JE U SRBIJU KOD ČETNIKA M. LINTE TRAŽITI ZAŠTITU

Nakon ovih saznanja POA odlazi i korak dalje… saznaje da  na terenu oko Vrginmosta lutaju srpski emisari, plaćaju lokalno stanovništvo da četničkim provokacijama uznemiruju suživot. Najviše takvih je otkriveno u zaseoku Slavsko polje, na što lokalna policija ne reagira, jer je glavni krim policajac u postaji Vrginmost  policajac Dugošija, sin srpskog teroriste i kapetana tenkovske jedinice Sao Krajine. Kako doznajemo otac Pavo Dugošija, srpski terorist danas zaposlen kod Klemma često odlazi u Beograd po instrukcije baš u Biro Krajine.

Pretpostavlja se da veza Klema i četničkih veterana za samo pomirenje krenula je baš sa Banovine…

I.D.

HOP