HOP

TITOV GLAVNI POLICAJAC S. DOLANC JE ZAKLJUČIO; ‘AKO UNIŠTIMO INA-u, UNIŠTITI ĆEMO MOĆ HRVATSKE’

NIKOLA KOVAČEVIĆ, Stručne analize gospodarskog kriminala

Stane Dolanc, glavna špija komunističke partije Jugoslavije je rekao jednu zanimljivu tezu u Titovo doba; “ako želimo uništiti moć Hrvatske, moramo uništiti INA-u. I to se počelo događati velikom brzinom 1996. godine. Plan INA-e te godine je bilo povezivanje sa OMV i kupnja MOL-a. Tom planu suprostavio se Franjo Gregurić danas najmoćnija osoba u Hrvatskoj, pokriven politički ruskom šubarom. Umjesto tog plana primijenio se njegov plan, plan uništenja INA-e, koji se sprovodi do danas. 

Dajemo na uvid stručnu analizu direktora INAe Nikole Kovačevića i razloge raspada sustava;

ŠTETNO PRESLIKAVANJE ORGANIZACIJE MOL-a U INA-i

Posjetom MOL-u u Budimpešti i Slovnaftu u Bratislavi 2004. godine upoznao sam savršenu organizaciju rada uz tehnološku, tehničku i informatičku podršku.

I onda i danas izražavao sam protivljenje jednostavnom preslikavanju organizacije MOL-a u INA-u, zbog bitno različitih specifičnosti. Sve prednosti sa kojima raspolaže MOL su i bitni nedostaci u INA-i, a i različita je zakonska regulativa.

MOL

INA

Sve prednosti MOL-a su nedostaci u INA-i, osim što smo se proslavili sa uvođenjem SAP Projekta, za što smo potrošili cca 150 miliona US$, tri godine iscrpljivanja i učenja, a danas zalihe robe vodimo ručno, otpremna mjesta mjere po svojim mjerama a prijemna po svojim, te u sustav nije uključena Trgovina na malo – BS. Svakodnevno dograđujemo sustav i to uredno plaćama.

 

 

ZAKONSKI PROPISI U RH

Zakon o trgovačkim društvima regulira i definira uloge u dioničkom društvu: Skupština dioničara, Nadzorni odbor i Uprava. Uprava samostalno i odgovorno upravlja dioničkim društvom i za svoj rad odgovara Nadzornom odboru, koji nadzire rad Uprave, imenuje istu i razrješuje. U INA-i d.d. djeluje i Odbor Izvršnih direktora, čija djelatnost i odgovornost nije regulirana zakonom.

PRIJEDLOG MJERA ZA USPJEŠNIJE POSLOVANJE SD RAFINERIJE I MARKETIN

 

 

 

HOP