HOP

Ivana Petrović: ‘Taj Frljićev komad se izvodi već duže vrijeme, a izvodio se i u vrijeme ministra Hasanbegovića’

Voljela bi da se ovakve strasti kao za Frljićev kazališni komad dignu zbog zakona o ovrsi i sl. Frljić je postigao što je želio jer cijeli njegov redateljski rad provocira isključivo na stvaranju javnog ekscesa. Ne polemike što umjetnost treba izazvat- već ekscesa. Ne razumijem zbog čega se u miru i bez tv kamera i prosvjednika koji urlauču -njegova publika ne pusti da u miru i medijskoj tišini ( prava kazališna publika to voli) pogleda njegovu predstavu. Za sve drugo- uvredu klevetu kaljanje nečije časti kako u medijima tako i na kazališnim daskama – postoji sud i milijun kuna kazne. Ovu energiju bi doista umjesto na Frljiću voljela da se troši na zaštiti ovršenih nakaradnim zakonom i demaskiranju onih koji su nas do ovoga svega doveli. Ovako ispada da je Frljićev dramski predložak još jedna kost koja se baca, kako bi je plebs glodao dok se ozbiljne stvari ne skriju pod tepih.

E da i info za ove ” domoljube” koji vrijeđaju premijera Plenkovića i povezuju ga sa Frljićevom predstavom u Splitu ( stari opskurni dobro poznat obrazac) – to u Splitu vam nije bilo premijerno. Taj komad se izvodi već duže vrijeme, a izvodio se i u vrijeme ministra Hasanbegovica. Samo kažem.-napisala je nagrađivana novinarka Ivana Petrović na svome facebook profilu.

NEDAVNE OBJAVE

E da i info za ove ” domoljube” koji vrijedjaju premijera Plenkovica i povezuju ga sa Frljicevom predstavom u Splitu ( stari opskurni dobro poznat obrazac) – to u Spltu vam nije bilo premijerno. Taj komad se izvodi vec duze vrijeme a izvodio se i u vrijeme ministra Hasanbegovica. Samo kazem.

Prvi sudski progoni Frljića i ozbiljnija diskreditacija krenula je iz Poljske.-bio bi naš komentar događanja. U Hrvatskoj stručnu obradu slučaja Frljić obradila je magistrica i slikarica Ingrid Runtić, dok se nitko nije usudio i tražila je konkretnu akciju svih ministara u svezi slučaja Frljić, a umjesto akcije Frljić postaje važan lik u projektu “Rijeka prijestolnica kulture”. Zemljo otvori se!

Očito je Frljić bitna poluga u širenju mržnje na ovom terenu, za skretanje pozornosti.

HOP