HOP

Ruski povjesničari su bijesni na jugo-komunističke povjesničare koji su lažirali ‘oslobođnje’ od Nijemaca 1945. godine

Pismo iz Bugarskog arhiva generala sovjetske armije  Vladimira Ždanova 1945. godine svom šefu maršalu Fjodoru Ivanoviću Tolbuhinu koji je oslobodio Beograd zanimljivo je nakon silnih Bulajevićevih filmova hvalospjeva o Titu i herojstvu partizana kroz likove Bate Živojinovića i Borisa Dvornika.

Danas obojica  sovjetskih vojskovođa imaju ulice u Beogradu, što govori o njihovom značaju.

Ždanov je rekao tada Tolbuhinu da je Josip Broz Tito poslao u pomoć dva kamiona slabo naoružanih partizana u pomoć Crvenoj armiji tijekom oslobađanja Beograda. Ždanov je bio bijesan zbog toga i pitao je Tolbuhina da li da pusti ovu partizansku bijedu da oslobađa Beograd. Pred Beogradom je bilo 500 000 sovjetskih vojnika koji su napadali oko 200 000 Njemačkih vojnika u obrani Beograda. 3. ukrajinski front je pokrenuo oslobođenje Beograda.  Maršal Tolbuhin je oslobodio Beograd i nakon rata bio dugo pretpostavljeni Josipu Brozu. Koliko su bili beznačajni partizani govori njihov broj u samom napadu na Beograd.

Sličan slučaj dogodio se i kod Pančeva gdje je šaka jada titovih partizana odnosno jedan odred sudjelovao u oslobođenju Pančeva i sovjetska 47. armija. Komunistički manipulatori koji su povjesničari naše povijesti stavljaju u isti rang jedan odred partizana i cijelu armiju, pa se pametan čovjek pita koliko su titovi partizani bili bitni i koliko bi terena oni sami oslobodili u tome sukobu. Apsolutno ništa ne bi oslobodili.

Istražitelj Roman Ljeljak pak tvrdi da je masa klinaca partizana od 15-16 godina sudjelovala u ubijanju oko Maribora zarobljenika poražene vojske.  Oni su očito bili najodaniji ideji, najlakše ih je bilo nagovoriti na zločin.

Zašto toliki pokolji u Sloveniji ustaša, četnika, ljotićevaca, ruskih kozaka? Očito je partizanska vojska bila mala, slaba i loše organizirana i bojala se ove mase profesionalnih vojnika u novonastaloj situaciji, te sa druge strane ruske dominacije i likvidacijama je stvorila svoju prevlast.

Da je točna informacija o velikim partizanskim snagama, zašto bi Crvena armija oslobađala Beograd? Gdje su te silne snage? Poslije povlačenja pavelićeve vojske iz Zagreba u Zagreb ulazi par stotina partizana…

Nevjerojatno da o ovim činjenicama ruska diplomacija šuti. Ovo je jedan od glavnih razloga razlaza Tita i Staljina.

Uz Titovo naoružavanje talijanskih i grčkih komunista što je otežavalo položaj Staljina kod saveznika, tako je lažiranje istine o zavšnim operacijama u regiji totalno zahladilo odnose  ove dvojice.

HOP