HOP

Izraelci nama prodaju stare borbene zrakoplove, a u Srbiji obučavaju žandarmeriju

Izrael je sve više prisutan u regiji. U Hrvatsku želi ugurati svoje zrakoplove, jedan od njih srušio se u Siriji u međuvremenu, a u Srbiji podučava srpske specijalne snage. Hrvatska uporno ovom suradnjom sa židovskom državom sebi kopa grob.

Što za Hrvatsku znači strateško vezivanje za Izrael? Potpuni gubitak identiteta. Izrael i Rusija imaju vrlo sličnu politiku za ovu regiju. I jedini i drugi žele spojiti Hrvate i Srbe u jednu državu. Izraelci tako su u Srbiju poslali svoje najbolje instruktore za obuku srpske žanadarmerije. Ova obuka je jedna od najboljih obuka na svijetu. S druge strane Hrvatskoj prodaju poklonjene američke zrakoplove Izraelu stare preko 30 godine. I Srbe i Hrvate vežu za svoju politiku, a koja ima interes biti što bliže islamskim fundamentalistima u BiH. Poglavito je cijela situacija zanimljiva zbog prisutnosti velikog broja iranskih i alžirskih obavještajaca u BiH, koji obučavaju muslimanske fundamentaliste, a koji su pak najžešći protivnici Izraela. Prevedeno na pučki jezik, srpska obučena žandarmerija služiti će njihovim interesima u svezi navedenog problema sa fundamentalistima, a hrvatska avijacija kontroli njihovih političkih interesa.

Zanimljivo da je general srpske žandarmerije Dikić gurnut u slučaj podmetanje državnog udara u Crnoj Gori, proruski orjentiran, iako nema odgovornosti završio u crnogorskoj sudnici i time je Vučić izdajom svoga generala dao jasnu poruku  za čije interese radi. Opet Rusima ne smeta prisutnost izraelskih instruktora u Srbiji, te njihova obuka žandarmerije?!

Naše vezivanje za Izrael u pozadini veže se i za britanske snage, koje su već krenule u vezivanje naše vojske sa njihovim elitnim snagama.

Što čini britanska politika najbolje se vidi u činjenici lažiranog slučaja trovanja ruskog agenta u Britaniji, za što je okrivila Rusiju. Zapravo ulazimo u suradnju sa tradicionalnim saveznicima naših neprijatelja.

Na drugoj strani odbijamo odličnu ponudu SAD-a u svezi kupnje njihovih novih F-16 borbenih zrakoplova, čak lažirajući ponudu. Strateško vezivanje za SAD u ovoj situaciji kupnjom njihovi borbenih zrakoplova puno bi više značilo za nas nego vezivanje u mrežu političko-vojnog-ekonomskog kruga Izrael-Britanija-Rusija. Ako dodamo činjenicu da Vatikan i naši svećenici poput Puljića podržavaju odluku ratifikacije Istanbulske konvencije, jasno je koliko nas Plenki Isambulski baca u ponor. Ostat ćemo sami, okruženi neprijateljima.

Hoće li pritisak amerikanaca uspjeti na našu vladu u slučaju strašne afere oko vojnih zrakoplova i time se prekinuti ova šarada sa izraelskom državom treba vidjeti. Brojke u medijima su lažirane oko američke ponude, a izraelska je potpuni promašaj za narod, tek dobra za krstičevićevu tvrtku.

HOP