HOP

Pupovčeva drugarica smijenila svog poslušnika Lekovića sa čela HND-a jer se drznuo neposlušati crvene novinare

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva (HND) Saša Leković u četvrtak je Središnjem odboru  te strukovne organizacije podnio ostavku na mjesto predsjednika navodeći kako je to odlučio učiniti nakon što su ostavku na njegov poziv odbili dati potpredsjednici HND-a Denis Romac i Slavica Lukić.

Kako Leković ističe, ostavka će postati efektivna nakon predaje dužnosti prvom potpredsjedniku HND-a Denisu Romcu u skladu sa Statutom HND-a.

U ostavci se navodi kako su mnogobrojni razlozi koji su doveli do tog epiloga, ali zbog ”histerije”koja je nastala povodom sporne nagrade HND-a Ivani Petrović i reakcija na njenu dodjelu Leković je naglasio kako nitko u Izvršnom odboru (IO) pa niti u čitavom HND-u nije osporio njegovu izjavu kako bi bilo neetično i neprofesionalno da vodstvo HND-a javno komentira odluke žirija kojega je samo izabralo.-piše Večernji list.

BESMRTNI NOVINARSKI ODRED

Desetorica emotivno i politički hiperaktivnih novinarki i novinara – Vojislav Mazzocco, Drago Pilsel, Ivan Kralj, Zinka Badrić, Ljubica Letinić, Ernest Marinković, Ana Benačić, Jerko Bakotin, Boris Pavelić i Hrvoje Šimičević – okupilo se danas u Hrvatskom novinsrkom domu kako bi vraćanjem novinsraskih nagrada izrazilo ojađenost što je ove godine jednu od nagrada dobila njihova KOLEGICA Ivana Petrović.

Kolegijalno do bola.

Ivana Petrović može biti vrlo zadovoljna. Bolje je za nju da su njene “kolegice” i “kolege” u znak prosvjeda vratili nagrade, nego da su je kamenovali, a moglo se i to dogoditi.

Jedan od sudionika Besmrtnog novinarskog odreda ovako je opisao kamenovanje argentinske SINAGOGE u kojem je sudjelovao kao mladić: ”Po povratku sa neke fešte gdje smo se napili (bila je to 1978. i imao sam 16 godina, op. D.P.), pokojni brat i ja bacit ćemo kamenje na prozore sinagoge u blizini naše kuće još dok smo živjeli u kvartu Florida. Ja sam o tome već svjedočio, ali želim da to svjedočanstvo ostane zabilježeno i u ovoj knjizi” (Drago Pilsel: Argentinski roman, Profil, Zagreb, 2014, str. 109)- napisao je na svome profilu Slaven Letica.

Nama nije žao trulozubog srednjoškolca koji je do sada ispunjavao sve želje drugarice bliske Pupovcu. Opravdavao govor mržnje iz Smrdexa, ponekad i iz Novosti i svojim ponašanjem priodonio rasplamsavanju crvenog novinarskog idiotizma. HND je  pretvorio u pupovčevo leglo koje ga je na kraju stajalo glave samo zato što prema Ivani Petrović nije mogao biti nekorektan, jer je bolja od ove tragikomične ekipe. Petrovićka je zapravo postala problem u trenutku kada je rekla da bi svaka civilizirana zemlja već odavno ustanovila stvarnu brojku stradalih u  Jasenovcu i to znastveno dokazala. Toga se Srbi zapravo najviše boje.

Mi ćemo ga pamtiti i po lažiranim biografijama …i po progonu novinara našeg portala. Dobio si što si zaslužio i sada se  idi u Beograd plakati kako te drug Pupi sjebo.

HOP