HOP

Kandidat sa Plenkovićeve liste za EU izbore u društvu četnika svira harmoniku u čast Sv. Save!

“Danijel Marušić župan Brodsko-posavski,rođen u Prnjavoru 1972, osnovnu i srednju školu pohađao je u Prnjavoru, a veterinu studirao u Zagrebu na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, te stekao akademsko zvanje doktor veterinarske medicine, stručno usavršavanje nastavlja na Poslijediplomskom doktorskom studiju na Veterinarskom fakultetu Zagreb.Nakon završenog fakulteta zaposlio se u mljekari „Slavija” Staro Petrovo Selo na poslovima voditelja proizvodnje, a nakon toga u Veterinarskoj ambulanti „Dorić” u Svilaju 2007. dolazi u tvrtku „Sloboština” d.o.o. u Okučanima na mjesto direktora.Sudjelovao je na lokalnim izborima za izbor člana Općinskog vijeća Okučani i na konstituirajućoj sjednici izabran je za predsjednika Općinskog vijeća koju je dužnost obnašao volonterski 4 godine.Na izborima za Županijsku skupštinu u mandatnom razdoblju 2005-2009. izabran je za člana Županijske skupštine, a u siječnju 2008. godine jednoglasnom odlukom svih vijećnika izabran je na dužnost župana Brodsko-posavske županije do isteka mandatnog razdoblja. Na prvim neposrednim izborima velikom većinom birača Brodsko-posavske županije u svibnju i lipnju 2009. izabran je na dužnost župana, te ponovno na lokalnim izborima 2013. Završio je Političku akademiju Hrvatskog državnog zavjeta, od 4. Do 22. Lipnja 2012. godine sudjeluje u International Visitor Leadeship programu u Americi. U rujnu 2012. Imenovan je za člana izaslanstva promatrača u Odboru Regija Europske unije, te također u posebnom odboru CIVEX u Bruxessellu.

U našoj priči povezan je sa srpskim teroristom iz rata Ilijom Drageljevićem-

Ilija Drageljević, srpski terorist iz Okučana, pripadnik „2.pješačkog bataljona Crni Đorđe“ .

 

 

Ilija Drageljević je  17.08.1991.godine kao i većina Srba iz toga dijela Zapadne Slavonije stao na stranu srpsko-četničkog agresora i aktivno se uključio u oružanu pobunu protiv Hrvatske. Kao pripadnik  čete vojne policije Zapadnoslavonskog 18.korpusa Srpske vojske Krajine, sa činom vodnika I klase, Ilija Drageljević je 18.07.1993.god. na kratko demobiliziran zbog odlaska u vojnu školu (nagrada zbog potpisivanja čirilicom, op.a.),  kako se može zaključiti iz dokumentacije istoga.

Nakon izvjesnog vremena vraća se nazad u 2.pješački bataljon „Crni Đorđe“ koji je bio na području Paklenice- Novska odnosno na položaj Babić brdo. Zadnji dokument o njegovoj agresorskoj aktivnosti datira iz 2.mjeseca 1995.god. i po svemu sudeći da je ostao do samog kraja postojanja te srbo-četničeke tvorevine u zapadnoj Slavoniji kada je vojno-redarstvenom akcijom „Bljesak“ taj dio hrvatskog teritorija oslobođen, a on i njemu slični natjerani preko savskog mosta u Staroj Gradišci.

Kakve veze ima župan sa ovim četnikom?

Priča je jednostavna, župan je gost na okupljanju ex terorista u “kulturno umetničkom društvu Prosvjeta”, ime prosvjeta služi vjerojatno da Hrvati prihvate četnike među nama.

No da to nije kurtoazni posjet gdje se jede i pije sa četnicima okupljenima oko stola govori i fotografija naslovnice.

Župan na fotografiji je ulovljen kada svira u društvu ovog četnika  (Drageljevića) harmoniku na ponos i slavu svim poginulim braniteljima. Oni su se sigurno borili za takav HDZ. Ali nije to  obična svirka, naš župan rasteže harmoniku na dan svetog Save.

Župan je na listi za EU izbore, kako vidimo  iz biografije već je završio sve škole za diplomaciju EU birokracije, a ima i školu harmonikaša na okupljanju čeda, oprostite kulturnih radnika, pa je potpuno spreman za širenje srpskih pogleda na svijet…Kako grli čedu  Drageljevića na derneku, moći će i sina od Šešelja u EU parlamentu…

Igor Drenjančević

HOP