Najuspješnija hrvatska diplomatkinja Iva Pavić smijenjena- zamjena je kradezeovac koji je nekada za kradeze govorio da su lopovi!

0
6919

EKSKLUZIVNO;

Posebna priznanja pojedincima  u Milanu 2017. godine su dobili  istaknuti pojedinci u svom radu: stilistica Raffaella Curiel, za žensko poduzetništvo i promociju talijanske mode u inozemstvu, Vittorio Feltri, pisac, urednik i novinar lista Libero i Il Giornale, za novinarstvo, prof. Luca Bernardo, docent i ravnatelj najmodernijeg odjela pedijatrije u Milanu bolnice Fattebenefratelli te ispred Konzularnog zbora grada Milana nagradu je dobila generalna konzulica Republike Hrvatske u Milanu mr. sc. Iva Pavić, za promociju hrvatske kulture i gospodarstva u Milanu tijekom i nakon Svjetske Izložbe EXPO-a Milano, te za osobne humanitarne misije u zemljama trećeg svijeta.

Danas na sjednici užeg kabineta MVP-a smijenjena je konzulica Iva Pavić, hrvatska konzulica u Milanu. Naprasno, a kako mi doznajemo od izvora u MVP-u bez priprema, kao da je u Milanu  zapaljenja diplomatska zgrada pa se mora brže bolje staviti novi konzul.

Naš izvor tvrdi da su se ministrica Pejčinović i konzulica Pavić nedavno osobne i vidjele, te zajedno pripremale predsjedanje vijeća EU i samo lobiranje za Hrvatsku. Nije bilo govora o smjeni uspješne konzulice.

Konzulica Pavić ove godine je predstavljala grad Šibenik u Milanu, a prije toga je bila predstavljena Makarska , Dubrovnik, puno značajnih izložbi, a najatraktivnija je bila svakako ulična izložba fotografija naše prelijepe zemlje od strane D. Rostuhar, preko 150 eventa napravila je konzulica Pavić, a najvažniji je događaj postavljanje spomenika Ruđeru Boškoviću, rad kipara Meštrovića u Milanu. Od 1999. godine nitko nije uspio Boškovića dovesti u Milano zbog masu birokratskih zapreka.

Šuška se da bi njena zamjena trebao biti blizak prijatelj ministrice Žalac poznate po činjenici da nema pojma što je vozačka , Stjepan Ribić, čovjek koji je nekada davno nazvao kradezeovce  lopovima, pa im se pridružio u uništenju države. Glavašev kadar sada bi trebao upasti u Milano na mjesto konzulice Pavić.

FB_IMG_1553419336503

Tko se kuži u diplomaciju shvaća da ovaj ishitreni potez u trenucima lobiranja za Hrvatsku, pozicioniranja za našu zemlju pred samo predsjedanje je ogroman šok jer  treba u takvim trenucima rad iskusnog diplomate, a ne se osloniti u diplomaciji na eksperimente i potrese neprimjereno diplomatskim krugovima . No kako se čini uhljebništvo znatno je više važnije od samog interesa naše zemlje.

stjepanribicstv-1

200px-Bolek_and_Lolek

Ribić je bio na listi kradezea za EU izbore i dobio bijednih 4359 glasova što bi sakupio svatko drugi. Znači imao je potpuno beznačajan rezultat i time je zaslužio mjesto najuspješnijeg hrvatskog diplomata- magistrice Pavić. Prema našoj vanjskoj politici i uspješnosti unutarnje politike Ribić je idealan kandidat, negdje drugdje ovakvo smjenjivanje karijernog diplomata sa izvrsnim rezultatima značilo bi veliki skandal.

U ovaj cirkus trebala bi se uskoro uključiti i predsjednica države.

Dragan Ilić

 

HOP