HOP

Fizičara koji je ukazivao na korupciju prvo su strpali u Remetinec, a poslije poslali na psih. vještačenje!

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 

Jučer je nakon pedesetak dana štrajkanja glađup pred  Ministarstvom obrazovanja uhićen  je fizičar Boris Ivetić.

Ovaj mirni prosvjed kojim je Boris na ulici ukazivao na kriminal i korupciju u navedenom Ministarstvu za Borisa se pretvara u pravu agoniju, kao i za njegovu obitelj!
Danas su članovi stranke Slobodna Hrvatska došli pred Ministarstvo kako bi dali podršku Borisu. Došao je i njegov otac. Danijel Galović, supredsjednik stranke Slobodne Hrvatske kaže kako je gospodin Dragan, otac Borisa Ivetića vidno utučen i iscrpljen od agonije kroz koju prolazi u ovim trenucima. Ispričao je aktivistima tijek događaja od trenutka kada je njegov sin Boris uhićen.
Na saslušanje nakon privođenja, koje je održano bez odvjetnika i bez mogućnosti da kao OTAC ili kao javnost, bude prisutan na suđenju gospodin Dragan kreće u potragu za svojim sinom.

Nakon cjelodnevne istrage koje je uključivalo neuspješno kucanje po razno raznim institucijama, dolazi do suca koji mu izdaje dozvolu da smije posjeti sina u Remetincu u ponedjeljak u 9.00 ujutro. No već nakon pola sata ponovo preokret nakon neočekivanog telefonskog poziva. „Vašeg sina morat ćemo dodatno psihijatarski vještačiti pa nećete moći u to vrijeme posjetiti svoga sina.“

Institucije kojima se Boris Ivetić obratio umjesto da su ga zaštitile, da su mu pomogle, još jednom su mu okrenule leđa. Okrenule su leđa i njegovu ocu koji ga jedino želi vidjeti.
Pitanje dana za kradljivu ministricu Divjak:

Da li je moguće da mladog znanstvenika koji već 50 dana na ulici ukazuje na kriminal te korupciju u vašem ministarstvu i koji je u tom vremenu uspio napisati novi znanstveni rad šaljete na psihijatrijsko vještačenje? Tko je ovdje lud?
To je NOVA OBRAZOVNA REFORMA?
REFORMA KOJA POČINJE U MINISTARSTVU, A ZAVRŠAVA U REMETINCU?

Slobodna Hrvatska

HOP