HOP

Za vrijeđanja i iseljavanje gotovo pola milijuna ljudi stranke su dobile 56 milijuna kuna, a potpredsjednici Sabora nove Audijeve jurilice

 SDP i HDZ su otjerali gotovo pola milijuna  građana u inozemstvo svojom politikom. Na taj način novac dolazi iz inozemstvo, skinuti su sa socijale, djeca iz  školstva i smanjili su broj nezaposlenih, protjerivanjem , poreznom i politikom zapošljavanja .

Stranke  su dobile za taj poduhvat 56 milijuna kuna za 2019. godinu

Sredstva se dodjeljuju na osnovu broja mandata prilikom konstituiranja Sabora, pa će tako primjerice SDP dobiti novce i za one zastupnike koji su ih u međuvremenu napustili.

 

Najviše novca, 21,3 milijuna kuna, pripalo je HDZ-u koji je u trenutku konstituiranja Sabora imao 46 zastupnika i 11 zastupnica. Slijedi SDP koji je iz proračuna ‘uprihodio’ 14,1 milijun kuna s 33 zastupnika i pet zastupnica. Mostu nezavisnih lista s 11 zastupnika i tri zastupnice ove godine će na račun iz proračuna sjesti 5,3 milijuna kuna, HNS-u, pod čijom je ‘markicom’ u Sabor ušlo tri zastupnika i šest zastupnica dobiva 3,5 milijuna kuna, a HSS sa četiri zastupnika i jednom zastupnicom 1,9 milijuna kuna.

Po tri zastupnika Živog zida, IDS-a i SDSS-a za rad u ovoj godini imaju osiguranih 1,1 milijun kuna. Promijenimo Hrvatsku, HDS i HSU s po dva zastupnika dobit će po 734 tisuće kuna.

HRAST, SNAGA, HDSSB, Narodna stranka – Reformisti, Abeceda demokracije te nezavisni zastupnici Željko Glasnović, Robert Jankovics, Furio Radin, Vladimir Bilek i Veljko Kajtazi dobit će po 367 tisuća kuna, dok će Ermina Lekaj – Prljaskaj, kao predstavnica podzastupljenog spola koja ima pravo na deset posto veću naknadu, dobiti 403 tisuće kuna.

Proračunski novac raspodjeljuje se prema stanju u trenutku konstituiranja Sabora

Dodijeljena sredstva ne odgovaraju aktualnom stanju i odnosu snaga u Hrvatskom saboru, s obzirom na to da je od početka mandata 30-ak zastupnika promijenilo stranačke dresove.

 

Nizozemski premijer Mark Rutte na posao dolazi biciklom svaki put dok mu to vremenski uvjeti dopuštaju. Po tome je postao poznat u cijelom svijetu. Bicikl, inače, koristi i u slobodno vrijeme. Automobil rijetko, samo kad se mora.

Za to vrijeme, trojica potpredsjednika Sabora u Hrvatskoj preuzeli su nove luksuzne audije quatro, svaki vrijedan više od pola milijuna kuna. Nije poznato znaju li voziti bicikl jer ih još nitko na njima nije vidio.

Ovo možete samo sanjati…

HOP