HOP

‘Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan, otkazi pljušte na sve strane ‘

-Maske pomalo padaju. ‘To i nije veliko iznenađenje, ali treba reći da je to viši pad nego što je bio u vrijeme zadnje krize, kad je najveći pad bio oko 9%’, veli ministar vjerojatno najgore Vlade od uspostave samostalnosti, Zdravko Marić. ‘Obećanje o sigurnoj Hrvatskoj se istopilo odmah nakon izbora. Vlada je potrošila 21 milijardu bacajući novac iz helikoptera, a učinak je porazan. Otkazi pljušte na sve strane te je za građane sigurna samo nesigurnost.

Svjesni smo kako je ovo globalna kriza, ali zašto Hrvatska opet mora biti neslavni rekorder u upravljanju krizom? Druge članice EU-a poput Poljske će imati daleko niži pad BDP-a. Hrvatska ne provodi strukturne reforme niti će sredstva iz EU utrošiti kako bi ih konačno provela. Iz najavljenog većina sredstava će biti utrošena u javni sektor koji je premrežen koruptivno klijentelističkim aferama kojima svjedočimo svaki dan. Ne čudi što je Hrvatska i dalje po percepciji korupcije prva na listi od svih članica EU’. -V.V. Lijepo, sve ljepše od ljepšega. Najvažnije je da je Medved otišao u Grubore, da Pupovac i njegovi opet kolo vode, a Hrvatima uvijek ostaje Irska, ili stara dobra Alemanja. Pravo je pitanje jesmo li bolje i zaslužili.

Danas sam na svom profilu objavio komentar o padu BDP od 15,01 posto, smatram to katastrofom, naveo sam također kako od aktualne Vlade ništa drugo i ne očekujem, obzirom na njihove stručne ali i političke kvalifikacije. Naravno, odmah je uslijedila reakcija pravovjernih HDZ-ovaca, naravno opovrgavaju i sve pravdaju COVID 19. krizom. Svi ti kritičari moraju znati da se u krizi, kao i u redovitom funkcioniranju, može biti bolji ili lošiji. Prvi drugi, ili treći… Ili najgori. Radi ilustracije, niže navodim usporedbu sa nama gospodarski usporedivim zemljema EU, dakle o godišnjem padu BDP-a, drugi kvartal:

Bugarska -8,2
Rumunjska -10,5
Mađarska -13,6
Češka -10,7
Slovačka -12,1
Poljska -8,2
Latvija -9,8
Litva -3,8

Hrvatska -15,1

Molim lijepo, i drugi put.

I dok selo gori dva ključna čovjeka države se češljaju, odmaraju, uživaju. Dok država tone u neviđene recesijske dubine. Kakav je obraz ljudi koji tjednima ljetuju na račun građana, istih onih građana koji će snositi teret njihove nesposobnosti, laži, lopovluka?-piše na svome profilu ekonomist Ivica Granić.

-U svojoj zemlji nemam priliku javno govoriti o specijalnom, NOVONORMALNOM ratu protiv sloboda, zdravlja i pameti ljudi. Tu mogućnost dali su mi građani Srbije.

U NORMALNIM ratovima, ratovali su “njihovi” i “vaši”, “vaši” i “naši”, “naši” i “njihovi”, a …… KREATORI su gledali.

U NOVONORMALNOM ratu svi ratuju protiv svih, vaši s vašima, naši s našima, njihovi s njiihovima, a KREATORI – opet gledaju!

U NORMALNIM ratovima se proizvodilo.

U NOVONORMALNOM ratu plaća se da se ništa ne proizvodi!

Dan proveden u ovom ratu je dug. Život proveden u ovom ratu je kratak.-piše dr. Srećko Sladoljev.

 

HOP