HOP

Nakon što je Valamar hotel napravio bazen, ‘potok’ teče u more!

Pišem vam ovu objavu da javnost vidi što se to događa u Makarskoj, kraljici dalmatinskog turizma. Kao građani ovoga grada mi smo vrlo zabrinuti stanjem u našem gradu.

Naime grad pretvara prirodne ljepote u neprirodne ružnoće. Prvo smo doživjeli ekocid i uništenje najljepših prirodni plažica iza kompleksa Buba beach.

Onda se nastavilo sa plažom kod hotela Osejava, gdje su kamioni trajno uništili kamen na molu i šetnjici, a plaža vam izgleda kada ulazite u more, kao na nekoj šjlunčari.

U Njemačkoj kada se ide kroz takav teren prvo se nasipa pijesak da se ne ošteti kamen. A kada se čisti kamen za to se koristi FALCH strojevi visokotlačni, a ne poluprofesionalni strojevi Karcher  kupljeni u PEVEX-u na hladnu vodu bez učinka.

 

I kada pomislismo da je to kraj ljudske gluposti koja uništava prirodu i okoliš prošetam se uz plažu gdje je Valamar Hotel Meteor napravio bazen i ima se što vidjeti, od kada je napravljen bazen stvorio se i “potok” do mora ispod žala.

 

Primijetili smo prije mjesec dana malo ulegnuće na plaži , kroz koje je izlazila pjena, sada je to kako vidite cijeli potok!.

 

Pjena od umjetnog potoka.

Žice neizolirane uz šetnjicu kraj bazena nikoga ne diraju, a tisuće djece šetaju šetnjicom i kućni ljubimci.

 

Pismo čitatelja

HOP