HOP

Nakon drugog cjepiva Žana Lelas se osjećala loše, danas je umrla

Žana Lelas, jedna od najuspješnjih hrvatskih košarkašica u povijesti, tragično je preminula u rodnom Splitu u 52. godini života, pišu kontrolirani mediji, da je cijepljena niti slova…niti kakve je probleme cjepivo napravilo…

Tužna vijest stigla je iz Splita gdje je život, pod zasad nerazjašnjenim okolnostima, danas ujutro izgubila legendarna hrvatska košarkašica Žana Lelas koja je cijeli život posvetila košarci. Nerazjašnjenim okolnostima, a prije toga HKS  obavještava javnost da se ne osjeća dobro od cjepiva. To niti jedan medij nesmije objaviti. A kamoli koje ne posljedice prouzročilo cjepivo?

HKS vrlo tajnovito se oprašta od Žane Lalas iako je na svojim stranicama objavio da se loše osjeća poslije cjepiva. Nigdje ne insinuiramo da je cjepivo  ( da li je to bio “upaljač” na nakupljeno životno  stanje ? ) dovelo do tragedije , o kojem se  u tišini govori, ali stanje se može poremetiti i posljedice su se morale iznijeti u javnost kako bi se slika mogla potpuno sagledati i njena odluka za tragičan kraj?

Nije jasno zašto je prešućen taj nedavni  zdrastveni detalj koji se pojavio nedavno.

 

 

 

‘Tužna vijest zavila je danas Hrvatsku u crno: preminula je naša Žana Lelas.

Žana Lelas je proljetos navršila tek 51. godinu, a njezin životopis je ispunjen uspjesima o kojima većina tek sanjati može. Bila je jedna od naših najboljih sportašica, njezin život bio je košarka i teško se može svesti u titule ‘proslavljena košarkašica’, ‘srebrna olimpijka’, ‘članica Stručnog savjeta za žensku košarku’… Žana je košarku disala, s košarkom se budila i lijegala.’-HKS

25.7.2021.

Izjava Tatjana Jacović: “U grupi smo s Rusijom, aktualnim kadetskim prvakinjama Europe u ovom godištu, Latvijom i Njemačkom, ekipe koje su bile u sredini tablice A divizije, Portugal i Rumunjska su također protivnice za respekt, a mi smo povratnice u A diviziju. Pripreme smo priveli kraju bez ozljeda, ali smo imali nesreću da je glavna trenerica Žana Lelas imala jaku reakciju na drugo COVID cjepivo te je nažalost morala napustiti pripreme. Nakon njenog odlaska preuzela sam vođenje momčadi i nastojat ću s cijelim stožerom šta bolje voditi ovu talentiranu ekipu. Odigrali smo 6 pripremnih utakmica, dvije sa Češkom U18, dvije sa Slovenijom U18, po jednu s Austrijom U18 i našom U20 reprezentacijom. Imali smo rezultat od pet pobjeda i tek jedan poraz, zadovoljni smo onim što su naše igračice pokazale u tim utakmicama.”

HOP