HOP

SAD: Inicijativa za narodne vrtove koja sada uključuje registraciju povrtnjaka širom države!

SAD  traži od građana da registriraju svoje povrtnjake za nacionalnu bazu podataka
Potez vlasti zbog kojeg se mnogi ljudi češu po glavi, Ministarstvo poljoprivrede SAD-a  je obnovilo inicijativu – Inicijativu za narodne vrtove koja sada uključuje registraciju povrtnjaka širom zemlje.

Prema vlasti taj potez je da bi se podstakao “raznovrsniji i otporniji lokalni sistem hrane kako bi se zajednice osnažile da se bave pitanjima kao što su pristup ishrani i klimatske promjene”.

Oni koji godinama pomno prate vlast znaju da im je briga o ljudima i kvalitetu njihove ishrane zadnja rupa na svirali. U ovom popisivačkom projektu su vjerovatno inspirisani onom popularnom wef floskulom “nećete imati ništa i bićete sretni”…samo dok prvo registriraju što imate da bi onda zakonski mogli nemati.

Mediji tu inicijativu pokrivaju činjenicom  da u  prosincu 2020. znanstveni odbor, sastavljen od 20 akademika i liječnika, preporučio je smanjenje ograničenja dodanih šećera u prehrani na 6% dnevnih kalorija s 10% u trenutnim smjernicama. Skupina je prikupila ogromnu zbirku podataka i predstavila ovaj zahtjev USDA-i navodeći rastuće stope pretilosti i vezu između pretilosti i zdravstvenih problema poput dijabetesa tipa 2, bolesti srca i raka.

-Pozdravljamo vrtove diljem zemlje da nam se pridruže u naporima Narodnog vrta i svega što on predstavlja,” rekao je ministar poljoprivrede Tom Vilsack, “Lokalni vrtovi diljem zemlje dijele ciljeve USA-e za izgradnju raznolikijih i otpornijih lokalnih prehrambenih sustava, osnaživanje zajednica da se okupe oko širenje pristupa zdravoj hrani, rješavanje problema klimatskih promjena i unaprjeđenje jednakosti.”

Tajnik Vilsack je dodao: “Potičemo postojeće i nove vrtove da se pridruže pokretu. Uzgoj lokalne hrane koristi lokalnim zajednicama na mnogo načina, a mi nudimo tehničke resurse za pomoć. Također, to je sjajan način da se povežete s lokalnim članovima USA tima.”

Opet, važno je istaknuti da izjava o misiji USA-e ne uključuje ništa s održavanjem zdravlja Amerikanaca. Zapravo, njihov dosadašnji radni staž tijekom godina učinio je potpuno suprotno.

 

HOP

HOP NA TELEGRAMU
https://t.me/hopportal