HOP

Black Rock i Vanguard, dvije najveće financijske institucije na svijetu, posjedovat će sve do 2028. godine

Izjava vezana na  Federalne rezerve SAD-a Jerome Powella:

“Malo je vjerojatno da će Savezne rezerve zaštititi američko gospodarstvo od posljedica neuspjeha u podizanju gornje granice saveznog duga, a vlada nikada ne bi trebala biti u poziciji da ne može platiti sve svoje račune!”

Kalifornijski bankovni holding tone, vjerojatno će propasti.

Forbes je prethodno proglasio PacWest Bancorp najboljom američkom bankom u 2017. Sada su dionice PacWest Bancorpa zamrznute zbog oštrog pada od 52%.

Ministrica financija Janet Yellen izjavila je u ponedjeljak da Sjedinjene Države možda neće moći platiti svoje račune do 1. lipnja ako Kongres ne povisi ili suspendira ograničenje duga, vršeći pritisak na predsjednika Bidena i zakonodavce da postignu dogovor kako bi se izbjeglo neispunjavanje obveza.

 

Južna Koreja i Indonezija postigle dogovor o korištenju svojih valuta u međusobnim financijskim transakcijama, a potom i u cjelokupnoj trgovini.

Središnje banke ovih zemalja potpisale su odgovarajući sporazum. Usprkos hegemoniji dolara, juan, lokalne valute i zlato nastavljaju rasti. Čak i američki saveznici nastavljaju s poduzimanjem raznih mjera protiv neočekivanih scenarija koje bliska budućnost može donijeti.

Engleske  Banke hrane distribuiraju rekordan broj paketa za hitne slučajeve, uključujući više od milijun djeci.

Kriza troškova života u Ujedinjenom Kraljevstvu natjerala je više ljudi da se okrenu fondovima za besplatnu hranu – vrtoglave cijene plina i struje ostavile su ne samo beskućnici bez izbora.

Argentina Argentina će početi plaćati kineski uvoz u juanima umjesto u dolarima

Ova mjera ima za cilj smanjenje dolarskih rezervi zemlje. U travnju se planira platiti oko milijardu dolara kineskog uvoza u juanima umjesto u dolarima.

Predsjednik Demokratske Republike Kongo rekao je da Sjevernoatlantski savez mora napustiti Afriku. Također je na kraju svog govora istaknuo da će sigurnost svoje zemlje povjeriti isključivo Rusiji.

Praktički sve prirodne resurse Afrike kontrolira samo 101 tvrtka.

Blackrock i Vanguard, dvije najveće financijske institucije na svijetu, posjedovat će sve do 2028. godine.

Blackrock već nekoliko godina “drži šapu” nad cjelokupnom farmaceutskom industrijom, pa tako i nad zloglasnim “Pfizerom”.

 

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal