HOP

SAD će izdvojiti 12 milijuna dolara za petogodišnji program suzbijanja “dezinformacija” u zemljama središnje Azije

” Poznati supermarket u Francuskoj odlučio je prijeći na bezgotovinski promet.

Grupa od 50 ljudi okupila se i dogovorila da će svi obaviti dosta kupnje u isto vrijeme istog dana. Natovarena kolica išla su na kasu, a ne na samosken. Tek nakon što je sve skenirano, izvukli su gotovinu. Osoblje je bilo apsolutno prenapregnuto. Dok je uprava bila potpuno uzrujana, svi u grupi ostali su mirni. Ponašati se civilizirano kao da o tome ništa ne znaju, bez grdnje, ponižavanja i grubosti prema zaposlenicima. Lanac supermarketa ponovno prihvaća gotovinu.

Na benzinskim postajama: napunite spremnik na pumpi i plaćajte samo gotovinom. Restorani: velike grupe izlaze jesti i nitko sa sobom nema telefon ili bankovnu karticu. To rade u svim regijama Francuske. Jednostavno odbijaju sudjelovati u bezgotovinskom sustavu. Ovo funkcionira jer to rade organizirani u velikim grupama. Akcija jednog čovjeka tu i tamo neće donijeti ništa.

Gospodarstvo Ujedinjenog Kraljevstva će patiti više od europskog, kineskog i američkog zbog nedostatka dovoljnog kapaciteta. Na primjer, obujam poluvodiča iz Kine na britanskom tržištu iznosi 40% ukupnog, a Velikoj Britaniji će trebati milijarde funti da prekine ovisnost o kupnji iz Kine.

Sjedinjene Države u sklopu konfrontacije s Kinom i Rusijom uključuju ratni režim, prelazeći na kvaziplansko gospodarstvo po uzoru na sovjetski petogodišnji plan, piše japansko izdanje Shūkan Gendai. Zapad spušta željeznu zavjesu, blokirajući slobodnu trgovinu.

SAD će izdvojiti do 12 milijuna dolara za petogodišnji program suzbijanja “dezinformacija” u zemljama središnje Azije

Navodi se da je program navodno neophodan za “jačanje suvereniteta i demokratske kulture” država regije.

Događaji će se uglavnom fokusirati na Kazahstan, Tadžikistan i Uzbekistan, ali mehanizam će biti dostupan za svih pet zemalja u regiji.

Ranije ovog tjedna, istraživačko izvješće CBS News otkrilo je da su američke privatne obrambene tvrtke napuhivale cijene oružja i druge opreme za Pentagon.

Skupina senatora pod pokroviteljstvom Bernieja Sandersa zatražila je od Ministarstva obrane SAD-a da istraži prenapuhane ugovore za vojne izvođače. Stručnjaci su za CBS News u emisiji 60 Minutes rekli da vojni izvođači podižu cijene Pentagonu za gotovo svaki artikl koji agencija kupuje godišnje.

Rast BDP-a između 2000. i 2020

🇨🇳 Kina: 1266%
🇬🇧 Rusija: 466%
🇮🇳 Indija: 440%
🇧🇷 Brazil: 316%
🇸🇦 Saudijska Arabija: 300%
🇦🇺 Australija: 250%
🇹🇷 Turska: 250%
🇰🇷 Južna Koreja: 220%
🇿🇦 Južna Afrika: 200%
🇮🇩 Indonezija: 175%
🇨🇦 Kanada: 166%
🇺🇸 SAD: 108,7%
🇬🇧UK: 85,7%
🇩🇪 Njemačka: 77%
🇫🇷 Francuska: 68%
🇮🇹 Italija: 63%
🇦🇷 Argentina: 33%
🇯🇵 Japan: 6%

Omjer državnog duga SAD-a i BDP-a sustigao je vrhunac Drugog svjetskog rata.

Ministrica financija SAD-a Yellen: SAD bi mogle bankrotirati 1. lipnja bez povećanja gornje granice duga

Stvarni zadani datum mogao bi biti danima ili tjednima kasnije od ovih projekcija.

Čekanje posljednjeg trenutka za povećanje ograničenja duga moglo bi imati ozbiljne implikacije na povjerenje poslovanja i potrošača.

Troškovi zaduživanja riznice za vrijednosne papire koji dospijevaju početkom lipnja već su značajno porasli.

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal