HOP

“Muslimani u Bosni su cvieće hrvatskog naroda” (Ante Starčević)

Kontekst ove izjave je ne samo saznanje povijesnih činjenica, da su bosanskohercegovački muslimani hrvatskog etničkog podrijetla, što je 120 godina nakon Ante Starčevića dokazala DNA-analiza naroda, dakle drugim riječima, muslimani u BiH nisu doseljenici iz Anadolije u Maloj Aziji, ili “Turci”, kako je tvrdio ratni zločinac general Ratko Mladić, nego su autohtoni stanovnici Bosne i Hercegovine, ali kontekst izjave Ante Starčevića o muslimanima kao cvijeću hrvatskog naroda nije samo odgovor na ondašnju velikosrpsku politiku svojatanja BiH za ‘veliku Srbiju’, nego i povijesna činjenica da je Carska Rusija u to vrijeme pred Berlinski kongres startala kampanju protiv muslimana zbog Osmanskog Carstva, s pričama o velikim pokoljima muslimana nad kršćanima na Balkanu, tako da je u Europi bila zavladala protumuslimanska histerija, a kako bi zaštitio muslimane u Bosni od europskih nasrtaja i najavljenih istrebljenja zbog mržnje prema Osmanskom Carstvu, Ante Starčević je bosanskim muslimanima ponudio ruku spasa, ali to znači da se moraju odreći Osmanskog Carstva, i mita da su turkmenskog podrijetla.

Imenica pak ‘Bošnjaci’ označava stanovnika Bosne, a ne nacionalnost, ali je kroz djelovanje Kontraobavještajne službe JNA (KOS) i njezinih tajnih agenata i doušnika stvoren u posljednjem ratu mit o bošnjačkoj nacionalnosti, sa ciljem da se bosanske muslimane odvoji od Hrvata, tako da je na tzv. bošnjačkom kongresu u sarajevskom hotelu Holiday Inn 1993. proglašena ‘bošnjačka nacionalnost’, kao drugi čin zabijanja klina u anti-velikosrpsku koaliciju, a prvi klin je zabio Tito kada je muslimane proglasio Muslimanima, to jest dao im je “muslimansku nacionalnost s velikim M”, što je bila blasfemija u islamskom svijetu, jer muslimanska vjera ne može biti nacionalnost, kao što ni katoličanstvo nije nacionalnost, ili pravoslavlje. Treći klin su zabili bivši komunisti u Hrvatskoj (HDZ i SDP) kada su proglasili “bošnjačku nacionalnu manjinu”, i tako su Hrvatima muslimanske vjeroispovijedi zabili nož u leđa, i ne pitajući ih na referendumu o tome. Sve u svemu, dalekovidno Otac domovine Ante Starčević znao je zašto je bosanske muslimane proglasio “cviećem hrvatskog naroda”, a o čemu svjedoče i brojni Hrvati muslimanske vjere koji su pripadali hrvatskom nacionalnom pokretu. Ako ISIL zaživi u Bosni, gotovo je s bosanskim muslimanima. Prema tome, pamet u glavu!
HOS koji se u Republici BiH borio za jedinstvenu BiH u savezu s Republikom Hrvatskom, uložio je dovoljno krvi svojih sinova muslimana i katolika u ratu za nezavisnost i slobodu protiv velikosrpske agresije, da današnji Bošnjaci imaju razloga vratiti se u krilo svoje matične hrvatske političke nacije. Čak je i na haaškom sudu tužitelj rekao da je HOS bio jedina snaga u BiH koji se borio za jedinstvenu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Suprotstavljanje Dobroslava Parage Tuđmanovoj politici podjele BiH i s tim u vezi djelovanje Hrvatskih obrambenih snaga i njezinog zapovjednika u Hercegovini, i generala u Glavnoms tožeru Armije BiH, Blaža Kraljevića, koji se suprotstavio Bobanovoj udbaškoj politici iz Zagreba trebalo bi biti dovoljno da muslimani u Bosni shvate tko im je saveznik, a tko neprijatelj, tako da bi neutralizacija vehabija i Isilove bande trebala biti prioritet, ako muslimani u Bosni uopće žele preživjeti nadolazeće događaje, a preživjet će jedino u savezu s Hrvatskom i kao ‘hrvatsko cvijeće’!
Krivotvorenje povijest predstavlja knjižica zagrebačkog muftije Omerbašića, koji je u njoj naveo imena poginulih muslimanskih pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga, te  je naveo da se radi o ‘Bošnjacima”! Ne radi se o Bošnjacima, jer kada su poginuli, bošnjačke nacionalnosti nije bilo nego je proglašena tek 1993. godine, a hosovci muslimani poginuli bili su Hrvati muslimanske vjere.