HOP

Poljički Statut je pisan JEROLIMICOM

Najstarija srpska bogomolja jest samostan na Krki, no to nije bio samostan već jedna prostorija koju je dao knez Mladen Šubić svojoj supruzi, inače sestri  cara Dušana Silnog i evo jedan od dokaza (ostale možete naći i na internetu) da se radi o krivotvorini o starosi objekta, kada se navodi da potječe iz 14. stoljeća.

Naime u to vrijeme službeni jezik i pismo , a time su se obilježavali zapisi, legati, bogomolje, pisali statuti i slično bio je GRČKI i STARORIMSKI. To najbolje dokazuje Lastovski Statut iz  1310. godine koji je upravo pisan Grčkim i Starorimskim pismom.

Valja istaći da u tom Lastovskom Statutu stoji i najstarija domoljubna odredba u Hrvata. Doslovno u jednoj stoji ovo”…..a onaj koji svoju zemlju proda tuđincu da se izgna.”
Nadalje, lažno su nas obmanom i prijevarom učili da se u 15. stoljeću javlja tkz. hrvatska ćirilica kojom je navodno pisan prvi Poljički Statut, on je pisan JEROLIMICOM.

Ovaj Poljički Statut je potom u 16. stoljeću pisan Bosančicom, no što je tu važno. !? Naš suplemenik Sveti Jere je iz aramejskog kvadratnog pisma razvio pismo JEROLIMICU i kada ovo usporedite s obradom male “biblije” Otvoreni pečati, Tomislava Mikulića vidjet ćemo da se radi o istoj stvari.

U Zagrebu  živi Stjepan Živković koji je jedini pristupio ozbiljno ovom problemu i pismu . Dobio je dozvolu od Pape uz zaštitu autorskuh prava da posjeti i Riznicu Vatikana zbog toga.

a.b.

hop