HOP

Landeka poziva branitelje koji su prozivali doministricu Nađ za korupciju da se odazovu sudu

U ponedjeljak, 02.11.2015. godine za  9,35 pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu zakazano je ročište po tužbi zamjenice ministra branitelj Predraga Matića – Vesne Nađ,  protiv Hrvatske akademske zajednice domovine i dijaspore radi teksta koji je objavljen na više portala pod nazivom – http://www.hazud.hr/tko-je-vesna-nad-zamjenica-ministra-branitelja-ciju-ostavku-traze-hrvatski-branitelji/.

 HAZUD je već podnio odgovor na tužbu, navodeći okolnosti temeljem kojih je objavio sporni članak. Jedna od tih okolnosti je i imovinske kartice gdje Vesne Nađ koje su u  nesrazmjeru sa njenim  primanjima, dok je drugi argument izjave branitelja koji su iskazivali o sumnji u korupcije gdje Vesne Nađ pri odobravanju invalidnih mirovina braniteljima.   Na stranici SDP-a, gdje je objavljena biografija Vesne Nađ u kojoj ima i nekih nelogičnosti. Vesna Nađ, SDP-ovka s imageom zatvorske čuvarice, rođena je 27. listopada 1955. u Sisku. Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirala je 1978. godine. U Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu 2008. godine završila je sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Javne uprave i stekla stručni naziv sveučilišni specijalist Javne uprave. Završni rad: Javna politika prema hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

U biografiji na stranicama SDP-a stoji i jedna nerazumljiva rečenica:  Od 1998. godine radi u tijelima Javne uprave, prvo u Sisku, a od 1983. u Gradu Zagrebu.

Pet godina bila je vlasnik i direktor firme Vista d.o.o. za proizvodnju i prodaju IT opreme tj. do 2001. godine, piše u biografiji, međutim iz sudskog registra vidljivo je da je bila direktorica tvrtke Vista d.o.o., sve do 2003. godine.  Nad navedenom  tvrtkom  je rješenjem  Trgovačkog  suda u Zagrebu broj 58-St-166/10 od 17.12.2010. otvoren stečaj.  U javno dostupnim podacima sudskog registra nije mogući načiniti uvid u Zbirku isprava prije 2010 godine, odnosno o odlukama o promjeni vlasnika i direktora.  Nad tvrtkom je 2012. godine obustavljen stečajni postupak te je brisana iz sudskog registra.

Od osnivanja Ministarstva branitelja 1998. godine radi na poslovima vezanim uz priznavanje statusnih prava hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Ovlašteni je predavač u Državnoj školi za javnu upravu Zakona o općem upravnom postupku u Republici Hrvatskoj.

Kao članica SDP-a od 2000. godine i aktivno djeluje u Mjesnoj organizaciji SDP-a Novi Zagreb zapad. Bila je članica Mjesnog odbora Mjesne organizacije SDP-a Novi Zagreb zapad do 2010. godine i potpredsjednica Foruma žena te Mjesne organizacije.

Dana 23. studenoga 2013. godine na XII. Izbornoj Konvenciji Gradske organizacije SDP-a Zagreb izabrana je za potpredsjednicu Gradske organizacije SDP-a Zagreb. Od 2012. imenovana je zamjenicom ministra branitelja.

Punomoćnik iz Odvjetničkog ureda Miljević i partneri dostavio je Podnesak na odgovor na tužbu, navodeći;

“da je potpuno neosnovana tvrdnja da se tekst http://www.hazud.hr/tko-je-vesna-nad-zamjenica-ministra-branitelja-ciju-ostavku-traze-hrvatski-branitelji/    temelji na javno dostupnim podacima, imovinskim karticama i iskazima branitelja, jer iskazi branitelja nisu dovoljni i nisu nikakav dokaz.

U nastavku postupku HAZUD će imati vrlo važan zadatak dokazati istinu, da hrvatski branitelji nisu izmišljali kad su upozoravali na nelogičnosti oko imovine Vesne Nađ, kao i oko priča vezanih uz namještanje mirovina, te da su  hrvatski branitelji tijekom proteklom 4-godišnjeg perioda  stavljeni u zadnji plan kao potpuno nevažni,  da se sustavno umanjuje  njihov značaj i  njihova borba za slobodnu Domovinu, a lažnim i povlaštenim mirovinama stavio se ožiljak i označeni su svi branitelji,  zbog čega se u očima javnosti prema istima potpuno promijenila slika zahvaljujući  medijima koji naginju lijevo.

Zamjenica ministra branitelja voli i Tita – sudeci po članku objavljenom na portalu Radio Ljubuški –  http://www.radioljubuski.ba/svijet5/11521-maticeva-zamjenica-vesna-nad-voli-tita.html#.VjZU0LcvfIU

Ako tko od branitelja želi svjedočiti u ovom postupku, molimo da se javi na hazud.hr@gmail.com