HOP

NEOKOMUNISTI U HND-u I NA HRT-u RUŠE KARAMARKA

U emisiji Otvoreno na HRT-u gostovali su Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, Miodrag Demo iz stranke Bandić Milan 365, Željko Fiolić iz HDZ-a, Krešo Beljak iz HSS-a i novinar HRT-a i 24 sata Boris Rašeta, a tema razgovora bila je trenutna politička kriza u čijem centru stoji prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko.

Na HRT-u radi tragikomična ekipa, što se vidjelo već prema izboru gostiju. Novinar Rašeta komentirao je slučaj Karamarko u emisiji, makar bi bio najprikladniji kao novinar SAO Krajine, a da se k tomu radi o sinu omraženog oca, oficira JNA –  svi već znaju. Slijedi drugi moralist, inače kradljivac autoradija Beljak, od nekih hesesovaca prozvan ´bljak´. Fiolić je svakako potpuni promašaj izbora hadezea za ovu emisiju. Kada tome pridružimo Sinčića – prevaranta iz crvenog lonca koji falsificira skupštine zbog čega se vodi kazneni postupak protiv njega i čelnih ljudi njegove stranke, čovjek koji ostavlja ljude na cjedilu, a glumi poštenjaka; jasno je da u ovoj emisiji nije gostovao nitko tko bi bio na razini problema. Prva trojica su klasični navijači HRT-a za rušenje Karamarka. HRT poziva vlastitog novinara u emisiju – nečuveno koji “gebelsovski” postupak! Očekivao se sraz osoba poput  Letica, Raspudića, Puhovskog ili Banca, a dobili smo trio koji puše u isti rog. HRT je zapravo iskoristio tri trabanta lijeve opcije za rušenje Karamarka, što je do te mjere vidljivo da je svatko jasno mogao osjetiti pristranost.

Koliko je ta propaganda bila gadljiva, i koliko je pritisak pojačan da se izvrši smjena Karamarka, govori i drugi stadij ´gebelsove škole´, onaj na čelu HND-a. Šef HND-a Saša Leković je nedavno izjavio da Karamarko kontrolira HRT, za naše i strane medije, šireći na taj način goru propagandu od samog Aleksandra Vasiljevića, a što je baš ova emisija pokazala. Leković je otišao u zastrašivanju novinara i korak dalje izjavom; “Evo sad kontrolira HRT na način da je novinare koji su mu išli niz dlaku, koji pišu pamflete, instalirao na HRT. ” Tim pritiskom  klasični pamfletaš i manipulator Leković sebi daje ulogu suca za pisanje i procjenu pamfleta, te na taj način stigmatizira novinarstvo. Kada povežemo HRT-ovu školu propagande i HND dolazimo do zaključka da bez obzira na nečiju krivicu ili pravdu mediji imaju svoju presudu prema svome nalogodavcu. Na taj način je stvorena vrlo opasna situacija u zemlji te se ispiranjem mozga javnosti, postavlja opcija bliska Lekoviću i Radmanu na vodeće pozicije u društvu.

Potpuno šizofrena situacija nastaje kada skupina očito neuravnoteženih osoba koja vlada medijskim prostorom bez ikakve odgovornosti djeluje samo u jedino u cilju provođenju određenog političkog plana. Koliko je to opasno vidi se iz slanja dezinformacija u svijet o “fašizaciji” Hrvatske dok se zapravo provodi projekt propagande velike Srbije kroz lik i djelo Aleksandra Vasiljevića. U hrvatskim vodećim strankama domoljubi očito ne postoje, budući da je Srbija dugogodišnjim subverzivnim radom uspjela instalirati svoj kadar na vodeće pozicije u medijima u Hrvatskoj. To je svakako mogla učiniti samo iz jednog razloga; jer su hrvatski politički kadrovi uništili i pokrali Hrvatsku što srpske tajne službe itekako dobro znaju. U Hrvatskoj se ne radi ni o kakvom neoliberalizmu nego o neokomunističkom fašizmu koji je 1945. godine iselio prvo Židove, Hrvate, Nijemce i Talijane iz Hrvatske, a potom pokrao cijelu Hrvatsku i od tada kontinuirano naseljava svoj pokorni kadar. Moralist Petrov koji je prevario svoje birače i narod, danas odlučuje o sudbini Karamarka, ali srećom tu odluku još nije ovjerio kod javnog bilježnika, kao ono svoje predizborno obećanje. Sve ove igre oko navodne “fašizacije” Hrvatske, protesta “kulturnjaka” i “ugrožene” slobode lijevo kontroliranih medija provode se koordinirano i zbog uvijek istog cilja i programa: zbog održanja komunističke ideologije. Po svemu sudeći, Hrvatska je još uvijek ostala zadnja komunistička zemlja u Europi.

Igor Drenjančević

HOP portal