HOP

Vrana vrani :Otkrivamo zašto se Taritaš ne plaši slučaja Gunja i što je suprotna strana mutila na Banovini

“Prema vještačenju, najviša moguća cijena kvadrata trebala je biti 6.800 kuna plus 140 kuna za dokumentaciju, dakle ukupno 6.940 kuna. Razlika iznosi 5.810 kuna po kvadratnom metru! U Gunji je sagrađeno puno kvadrata, šteta se zato mjeri u milijunima eura,” rekao je Lucić i dodao: “U više sam navrata dokumente o obnovi usmeno zatražio ne samo od ministrice Mrak-Taritaš, nego i od Marijana Župana, kojeg je ona postavila da vodi projekt obnove kuća. Nikada ih nisam dobio! Žao mi je što nisam tražio i pismenim putem, to je moj propust…”-rekao je načelnik Gunje u emisiji Bujica.

Očekivali smo brzu reakciju DORH-a i USKOK-a, ali velika priča iz Bujice brzo se rasplinula, a čini se da će završiti kao i slučaj Lalovac. Ali s ipak znatno drugačijim činjenicama, jer Lalovac već godinama ne živi s suprugom, podmiruje sve obaveze za dijete i smještaj je prepustio bivšoj supruzi. Iako u šizofrenoj situaciji i korumpiranom pravosuđu razapeti Lalovac je uspio obraniti svoj status oca, slučaj Mrak Taritaš puno je drugačiji. Očito se radi o prenapuhanoj cijeni obnove kuća. 

Zašto Mrak neće popapati mrak Remetinca?

Prvo jer je izabran tajming pred izbore i to kod birača stvara sumnju,  slučaj je star kao i slučaj od obitelji Lalovac dvije godine,a znatno važnije za slučaj Mrak Taritaš je sličan obrazac kod APN-a na području Gline, Petrinje, Vrginmosta, kada je lokalna agencija za nekretnine  obitelji Vrga s APN-om poprilično preplaćivala srpske kuće netom poslije rata, koje sada ne vrijede 25-30000 eura, a tada su plaćane i do 80 000 eura. U tome je sudjelovala suprotna politička opcija. U tim isplatama sumnja se u znatno veću makinaciju od makinacija Mrak Taritaš i ona može bezbrižno dalje kuhati svoj promidžbeni sataraš naivnim biračima.

Zadnji  sličan slučaj za koji smo dobili podatke ovih dana dogodio se u Banja Luci nedavno, kada je osoba srpske nacionalnosti željela prodati svoj stan u Petrinji od 60m2 za svega 15000 eura kupcu, dok su APN i srpska agencija s druge strane baratale s cijenom od 35000 eura. To vlasnica stana nije znala. Tko bi stavio višak zarade u džep nije jasno, ali je činjenica da naša agencija, kao i ona s srpske strane imaju istu cijenu, što znači da blisko surađuju.

Takve informacije ima i Taritaš, pa se ne plaši istraga, jer zna da vrana vrani oči ne kopa, a sve će to prekriti novac poreznih obveznika.

HOP