HOP

Lažni general iz Kutine dobivao 13. 000 kuna mirovine, dok je branitelj umro od gladi

Početkom svibnja 2008. Udruga Specijalne jedinice policije ‘Osa’ Sisak uputila je pismo tadašnjoj ministrici branitelja Jadranki Kosor i tadašnjem ministru unutarnjih poslova Berislavu Rončeviću upozoravajući na očiti primjer lažnog branitelja, lažnog invalida Domovinskog rata, koji je temeljem lažnih iskaza umirovljen kao HRVI u činu general bojnika i dragovoljca Domovinskog rata, te prima mirovinu od oko 13.000 kuna.

Poništeno rješenje

U pismu su bivši specijalci tražili reviziju predmeta za umirovljenog policajca, Petra Mašića iz Kutine. Slučaj je izašao u javnost nakon objave u Jutarnjem listu u srpnju prošle godine, halabuka je trajala nekoliko dana i od tada se nije promijenilo ništa.

Policija je podnijela prijavu, Ministarstvo branitelja 29. svibnja 2008. poništilo je Mašićevo rješenje o invalidnosti, u slučaj se umiješao USKOK, ali Petar Mašić, bivši načelnik ureda načelnika PU sisačko-moslavačke, i dalje uživa u mirovini. On nije, ali su kod istražnog suca saslušani Srećko Telar i Slavko Muža, bivši policajci specijalci, autori pisma, jer je Mašić protiv njih podnio kaznenu prijavu.

‘Istraga u tijeku’

Pitanje je traje li ona tako dugo jer netko štiti lažnog generala, kao što tvrde naši izvori. U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj obaviješteni smo da je ‘Policijska uprava u svezi poništenja ratnog puta Petra Mašića u dva navrata, 16. srpnja i 11. rujna 2008., izvijestila Ured državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji’. Pojedinosti oko kaznene prijave protiv Mašića i što je poduzeto glede toga nismo dobili jer je ‘navedeni predmet u nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu’, odgovorili su nam iz PU sisačko-moslavačke. -pisao je svojevremeno Monitor.hr.

U Kutini je od gladi umro BRANITELJ Ivica Strnadica. Nije imao što za jesti. O tome je pisao samo ovaj portal. Četri osobe Kutina je proglasila herojima, iako nam je branitelj Tomislav Dumbović rekao da za jednog je siguran kako to nije ničime zaslužio. O tome smo podrobno pisali. Činjenica da je u Kutini očito puno toga više nego čudnog, branitelji umiru od gladi dok pojedinci postaju filmske zvijezde domovinskog rata, a tko to primijeti odmah je udbaš ili provokator.

Umrli od gladi branitelj Strnadica barem zaslužuje ulicu u gradu koji je branio, a koji ga je zaboravio, da bi hranio i nagrađivao lažnjake, koji su tako otimali koricu kruha od siromašnog Strnadice.

 

Nakon pojave tzv. generala Čollakua na kosovskoj televiziji u odri hrvatske vojske, u zvanju general bojnika, iako niti sam ne tvrdi da je general (!) nije jasno tko je branitelje šutnuo u kut, neki su umrli i od gladi kako bi izašli na vidjelo neki P. Mašići i slični kako bi oblatili sve branitelje i prikazali prevarantima. O tome treba konačno povesti računa.

HOP