HOP

Otkrivamo kako Bandić drži za jaja SDP i Živi zid, time postaje konkurent Miloradu Pupovcu

Prema presudi Visokog trgovačkog suda, SDP je Ljubičiću zbog dugova iz Bandićeve kampanje 2009. godine dužan platiti gotovo 10 milijuna kuna. Televizija Sljeme je, nad kojom je u međuvremenu otvoren stečaj, podsjetimo, dobila presudu po kojoj joj SDP treba podmiriti 4,3 milijuna kuna glavnice, a tome treba pridodati i kamate i sudske i tako se stiglo do skoro 10 milijuna.

Kako bi izbjegli ovrhu i blokadu rada stranke, SDP se odlučio na razgovore s Ljubičićem.

– SDP je zaprimio presudu putem odvjetničkog ureda 25. siječnja 2018., te će u zakonom predviđenom roku pokrenuti postupak revizije kod Vrhovnog suda RH. SDP želi, međutim, upozoriti da se dogodio pravosudni presedan te da postoji dramatičan nesrazmjer između prijavljenih troškova kampanje i iznosa koji se potražuje – stoji u priopćenju iz SDP-a.

To u prijevodu na običan jezik znači da je moć Milana Bandića veća od stranke SDP. To znači da njegov glavni operativac ovom presudom  drži za jaja SDP, a Bandić moć na političkoj sceni. Ovo je zapravo kraj ere jednog SDP-a, kojeg je Milanović otjerao u ponor, a Bernardić će biti svemu kriv. Bernardić je dugogodišnji prijatelj Milana Bandića i njegov proizvod.

Sa druge strane Živi zid dok je bio potpuno nepoznata stranka Milan Bandić im je dijelio poslovne prostore šakom i kapom. Oni su glumili spasioce Hrvatske, ali nažalost nikoga osim sebe nisu spasili. Aktivisti su dobili enormne prekršajne kazne kao i ovršeni za ometanje ovršnog postupka, a živišit mjesta u Saboru. Odvjetnici su koristili usluge Živog zida za lakše dogovore sa bankama i time jačali svoj utjecaj. Sirotinji kao uvijek ništa.  U međuvremenu se Pernar skompao sa najgorim ološem u Srbiji, četničkim pokretom i njihovim vođom Obradovićem, te se nametnuo kao vođa Srba u Hrvatskoj, a ne ovršenih.

Nama se obratio izvjesni gospodin Pavić koji tvrdi da neće ostati živ zbog velike korupcije oko Živog zida, raznošenja žutih koverti, čiji je on bio svjedok i same korupcije. U priči  je i tvrtka Gamont, prema njegovom iskazu, a preko te tvrtke Bandić navodno drži i Živi zid za jaja.

-Plenković me ne može spasiti u svezi mojih svjedočenja i podataka koje znam. O svemu sam izvjestio pojedine hrvatske zastupnike. Ali nema odgovora. Bojim se da će me likvidirati!- zabrinuto nam je govorio Pavić.

Iz svega proizlazi da Bandić sve drži za jaja i pazi svaki korak u njihovom političkom postupanju. Bandić i Pupovac podijelili su političku moć u zemlji, dok oko njih Plenković i Kitarović plešu diplomatski balet. Pupovac je utvrdio svoj položaj dolaskom Aleksandra Vučića, a Milan Bandić stvaranjem utjecaja u saborskim strankama. U slučaju da Pernar ojača u srpskom biračkom tijelu, Pupovac mora zauzeti novu taktiku u dogovoru sa Bandićem.

HOP