HOP

Markač dao ostavku na mjesto savjetnika minstra Božinovića zbog ministrovog kadroviranja s Ostojevićevim ‘kaubojem’ Bertinom

General Mladen Markač dao je ostavku na mjesto savjetnika ministra Božinovića. Razlog navodne ostavke po desnim medijima je podrška Istanbulskoj konvenciji ministra Božinovića. Ipak naš izvor iz MUP-a govori nešto sasvim suprotno.

Razlog ostavke generala Markača prema našem izvoru je vraćanje u centar zbivanja Maria Bertine, ostojićevog kauboja za progon kradezeovaca.  Bertina je poznat po obiteljskom skandalu;

Bertina poslužio naučenim tehnikama te je krivotvorio oporuku bolesnog djeda Ivana Kunaja, točnije optužen je da je krivotvorio Ugovor o darivanju od 7. ožujka 1991. Važno je naglasniti da je protiv njega svjedočila i vlastita majka, a tužile su ga dvije sestre Ivana Hendriks i Nada Lensky.
Tužiteljice su u tužbi navele da su zajedno s trećom sestrom Sekom Bertina naslijedile iza smrti majke jednake dijelove jedne polovice obiteljske kuće u Zagrebu, dok je otac tužiteljica zadržao vlasništvo druge polovine kuće u Lošinjskoj ulici.

Tadašnji šef PNUSKOK-a Bertina pokušao je na prevaru doći do polovice obiteljske kuće u Zagrebu krivotvorenjem ugovora prema kojem pokojni Ivan Kunaj tu obiteljsku kuću ostavlja njemu. Mario Bertina je isti Ugovor o darivanju potpisao dok je njegov pokojni djed stavio otisak kažiprsta.
Dalje, u tom dokumentu piše kako je Općina Trešnjevka, Općinska uprava društvenih prihoda potvrdila je pravni promet iz tog ugovora ne podliježe porezu na nasljedstvo i darovanje.
Općinski sud u Zagrebu je poništio sporni ugovor uzevši u obzir iskaze navedenih svjedoka, tako da je stručnjak za otkrivanje krivotvorina osuđen za krivotvorenje spomenutog ugovora o darivanju.-pisao je tada portal Dnevno.

HOP