HOP

ŽIDOVI I SRBI JASENOVAC KORISTE DA BI HRVATE PRIKAZALI FAŠISTIMA, ALI IM NE SMETAJU KOMUNISTIČKA RUŠENJA SINAGOGA!


Poslije Drugog svjetskog rata nije obnavljana. Savez Jevrejskih opština Jugoslavije (Savez židovskih općina Jugoslavije) raspolagao je sa zgradom, ali je s tadašnjom komunističkom vladom SFR Jugoslavije sklopio sporazum po kojem su gradovi postali vlasnici neobnovljenih sinagoga. Za uzvrat “Savez Jevrejske opštine Jugoslavije” dobio je prostor i sredstva za izgradnju domova za stare i nemoćne. Prema tom dogovoru karlovačke gradske vlasti su zgradu devastirane sinagoge srušile zajedno s uglovnicom trgovca Petra Sljepčevića 1960.- piše službenim stranicama Wikipedije.

Velika riječka sinagoga, koja se nalazila na uglu današnjih ulica Pomerio i Ciottine, bila je otvorena 1903. godine. Temeljito su je opljačkali i zapalili njemački nacisti koncem siječnja 1944., ali tada nije srušena. Ostaci sinagoge posve su uklonjeni u doba “narodne vlasti” krajem 1948. godine.

– Pročelje i kupola bili su neoštećeni, a unutrašnjost čitava – rekao mi je Maksimilijan Maks Peč, očevidac rušenja sinagoge poslije Drugoga svjetskog rata.-tvrdi riječki portal.

Današnji židovski čelnici vrlo su bliski Pupovcu od kojeg su preuzeli i odvjetnika,  nisu u stanju obnoviti sknagogu u Zagrebu, ali su sposobni ubirati novac od parkinga na toj lokaciji, što liči na slučaj iz Karlovca kada je dom za  starije i nemoćne bio važniji od sinagoge. Odani komunizmu kao i danas štite mnoge laži komunizma koje idu njima u korist.

Nisu nikada reagirali da je u Jasenovcu ubijeno 700 000 Srba. Blisko surađuju sa tom srpskom pročetničkom crkvom. Zuroff kao samoproglašeni zastupnik Židova druguje već deset godina sa srpskim teroristom i tragikomičnim episkopom iz Pakraca Ćulibrkom, vlajom koji glumi spasioca Srba.

Tolnauer kad predstavnik Židova zalijepio se za Pupovca i zajedno prikazuju Hrvate kao proustaški narod i vlast koja koketira sa ustaštvom. A sve je to samo zbog jednog razloga; da dobiju što više kuna …

HOP